Καλά νέα για τον 14χρονο που “νοσηλεύεται” ξεχασμένος στην παιδιατρική του ΠΑΓΝΗ

Καλά νέα για τον 14χρονο που “νοσηλεύεται” ξεχασμένος στην παιδιατρική του ΠΑΓΝΗ

Πριν λίγες μέρες είχαμε προβάλλει την ιστορία του 14χρονου από την Κρήτη που έπεσε θύμα βιασμού από τον σύντροφο της μητέρας του, βρήκε τη δύναμη να εξομολογηθεί όλα όσα βίωσε και η Δικαιοσύνη πήρε την απόφαση να απομακρυνθεί από το ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Ο 14χρονος απομακρύνθηκε μεν από το σπίτι του όμως αντί να βρεθεί μια Δομή που θα βοηθήσει το παιδί να επουλώσει τα ψυχικά του τραύματα και να βοηθηθεί να ορθοποδήσει εντούτοις το παιδί βρέθηκε «ξεχασμένο» σε ένα θάλαμο της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Η ιστορία και η ταλαιπωρία που υφίσταται το παιδί συγκλόνισε και όλοι εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει σύντομα να βρεθεί μια λύση για την μετεγκατάστασή του σε μια κατάλληλη Δομή. 

Ωστόσο, παρά τις απορριπτικές απαντήσεις που εισέπραξε η Εισαγγελία Ηρακλείου από διάφορες δομές εντός και εκτός Κρήτης, κάτι δείχνει να κινείται, με πρωτοβουλία της Μαρίας Δαμανάκη, προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

“Αχτίδα” ελπίδας για τον 14χρονο που έχει κακοποιηθεί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cretalive σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το αγόρι  αναμένεται να φιλοξενηθεί σε δημόσια Προνοιακή Δομή των Χανίων, για παιδιά και νέους.
Ήδη η κ. Δαμανάκη ήρθε σε επαφή με έναν από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων και εξέφρασε την βούληση να φιλοξενηθεί εκεί ο 14χρονος.  Προηγουμένως, και συγκεκριμένα για την ερχόμενη Δευτέρα, έχει οριστεί δικάσιμος προκειμένου να αποσαφηνιστεί το νομικό καθεστώς προσωρινής φιλοξενίας του 14χρονου, όπως προβλέπεται από το νόμο.

 

Διαβάστε επίσης:

Το πόρισμα του παθολογοανατόμου για τη Μαλένα που «έδειχνε» ασφυξία – «Πρόσεχε, γιατί… ξέρεις»

«Επειδή δεν της βγήκε την πρώτη φορά με την Τζωρτζίνα, πήρε την κεταμίνη για να είναι σίγουρη…»

Όλα όσα θα κάνουν ευχάριστες και ξέγνοιαστες τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές

 

Ροή Ειδήσεων