“Καλό μήνα!”: Οι Σύλλογοι Γονέων αυτών των σχολείων μοίρασαν στους μαθητές τα παραδοσιακά μαρτάκια

“Καλό μήνα!”: Οι Σύλλογοι Γονέων αυτών των σχολείων μοίρασαν στους μαθητές τα παραδοσιακά μαρτάκια

1η Μαρτίου ξημέρωσε και το έθιμο επιβάλλει μικροί και μεγάλοι να φορέσουν το παραδοσιακό ερυθρόλευκο βραχιολάκι, το μαρτάκι. 

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές  πολλών σχολείων της χώρας καθώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μοιράστηκαν μαρτάκια, τα παραδοσιακά βραχιόλια με την άσπρη και κόκκινη κλωστή, που προστατευτούν τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης και να μην καούν όπως λέει η παράδοση μας.

Ας δούμε μαζί τα σχολεία που μοίρασαν μαρτάκια στους μαθητές

23ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

Τα προσωπάκια των μαθητών έλαμψαν παραλαμβάνοντας το μαρτάκι τους και μια εύθυμη ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στο σχολείο. Μόλις ανθίσουν οι τριανταφυλλιές κρεμάμε τα βραχιόλια πάνω τους, για να τα πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν φωλιές! Καλωσόρισες άνοιξη! Καινούρια εποχή ας την υποδεχτούμε με χρώματα και μυρωδιές όπως γνωρίζει η φύση καλύτερα από εμάς !

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως για νομοσχέδιο για bullying : «Στόχος να σπάσει η σιωπή, κανένα παιδί να μη νιώθει και να μην είναι μόνο»

Ο 4χρονος Παναγιώτης Ραφαήλ δυναμώνει και εμείς τον καμαρώνουμε – Το νέο μήνυμα της οικογένειας για τις σπάνιες παθήσεις

Τέμπη: «Μαμά μη με αγκαλιάζεις σφιχτά. Πονάω» – Πατέρας αναζητούσε τις δίδυμες κόρες του που βρέθηκαν νεκρές (video)

Τέμπη: Τραγωδία με δίδυμες φοιτήτριες και την ξαδέρφη τους- Η αγωνιώδης αναζήτηση και ο επίλογος – «Γιατί τα έστειλα να σπουδάσουν;»

 

Ροή Ειδήσεων