«Καλώς ήλθατε» στην Α Δημοτικού: Οι Σύλλογοι Γονέων υποδέχθηκαν τα φετινά πρωτάκια με υπέροχα αναμνηστικά δωράκια

«Καλώς ήλθατε» στην Α Δημοτικού: Οι Σύλλογοι Γονέων υποδέχθηκαν τα φετινά πρωτάκια με υπέροχα αναμνηστικά δωράκια

Το κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς 2022-23 χτύπησε για περισσότερους από ένα εκατομμύριο μαθητές σ όλη της χώρα.

Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, ενώ όλα είναι έτοιμα για την πρώτη μέρα που ξεκινούν τα μαθήματα.

Η επιστροφή στα θρανία για τη νέα χρονιά ξεκίνησε με χαμόγελα που φαίνονται πλέον στα πρόσωπα των παιδιών με τη χρήση της μάσκας να είναι προαιρετική. Η χρονιά ξεκινά με την προσπάθεια να μην υπάρξουν φέτος κενά και να λειτουργήσουν άμεσα τα ολοήμερα σχολεία.

Περισσότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί 25.000 νέες προσλήψεις τα τελευταία 2 έτη, καινοτομίες, νέα προγράμματα και διεύρυνση από φέτος του ωραρίου σε 5000 ολοήμερα σχολεία, σχεδόν δηλαδή στα μισά, από τις 4 έως τις 5μιση το απόγευμα. Οι αίθουσες πλημμύρισαν με χαμόγελα και ευχάριστες στιγμές για τους μαθητές , που αδημονούσαν να συναντηθούν με τους συμμαθητές και με το συναίσθημα της ανυπομονησίας και του δημιουργικού άγχους για τους λιλιπούτειους μαθητές των πρώτων τάξεων.

Η είσοδος στην Α Δημοτικού ήταν μια γιορτή σε πολλά σχολεία χάρη στην πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Η σημερινή μέρα  είναι ιδιαίτερη για τα πρωτάκια, τους μαθητές της Α Δημοτικού, που περνούν για πρώτη φορά το κατώφλι του μεγάλου σχολείου. Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εκάστοτε σχολείου διοργανώνονται την πρώτη μέρας της έναρξης των σχολείων τελετές υποδοχής των μικρότερων μαθητών, οι τάξεις τους στολίζονται με μπαλόνια, και τους περιμένουν στα θρανία τους αναμνηστικά δωράκια.

Ας δούμε πώς υποδέχθηκαν τα πρωτάκια της φετινής χρονιάς

Πρόκειται για μια αξιόλογη κίνηση ώστε να νιώσουν τα πρωτάκια την αγάπη και το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων γι’ αυτά και συνάμα να αναπολούν με νοσταλγία την πρώτη τους μέρα στο Δημοτικό όταν μεγαλώσουν.

Το Ιnfokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλα τα σχολεία που για ακόμη μια χρονιά  θέλησαν να κάνει την πρώτη μέρα των μικρότερων μαθητών του σχολείου μια ευχάριστη εμπειρία που θα θυμούνται για πάντα και για αυτό εμπνεύστηκε και υλοποίησε ένα πρωτότυπο τρόπο καλωσορίσματος στο νέο σχολικό περιβάλλον.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς καλοσωρίζει τα πρωτάκια μας με ένα δωράκι – έκπληξη για το κάθε παιδάκι. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι “Πίσω στα θρανία για άλλη μια χρόνια με όρεξη και χαρά.Τις ευχές μας για μια δημιουργική σχολική χρόνια γεμάτη γνώση & συλλογικότητα!🎒📚

17o Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου υποδέχθηκε τα πρωτάκια με δωράκια και μπαλόνια. Όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοιΜία ημέρα τόσο διαφορετική από τις άλλες…Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν από αυτά που ευχόμαστε να φύγουν και να μη γυρίσουν ξανά!!! Ο Αγιασμός ξανά στην αυλή του σχολείου μας!!!

Η θερμή υποδοχή όλων των μαθητών από τους δασκάλους, οι παιδικές φωνούλες και τα παιδικά χαμόγελα, θα είναι από αυτά που θα θυμόμαστε από τη σημερινή ημέρα!!!!

Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, θα θέλαμε να καλωσορίσουμε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων και να τους ευχηθούμε……Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!  Φυσικά, από τη σημερινή ημέρα δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα δώρα καλωσορίσματος που προσφέραμε με πολλή αγάπη σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού και των Νηπιαγωγείων.

22 μαθητές του σχολείου μας, ξεκινούν αυτό το μαγικό ταξίδι του δημοτικού….!!! Μέσα στο σακίδιο το οποίο έλαβαν, έχουν τα βασικά εφόδια για αυτό τους το ταξίδι!!! 🎒🎫Ευχόμαστε να είναι μία πραγματικά δημιουργική σχολική χρονιά για όλους μας!!!!”

5ο&10ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων

Τα πρωτάκια του 5ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων βρήκαν στα θρανία τους ένα συμβολικό δωράκι. Όπως είπαν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Γονέων “Αγαπητά μας “πρωτακια”…. 1η μέρα στο δημοτικό σχολείο… σας καλωσορίζουμε προσφέροντας σας ένα συμβολικό δώρο. Ένα μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα για να ζωγραφίζετε τα όνειρα σας. Ένα τετράδιο και μολύβι για να ανακαλύψετε την γνώση που αξίζετε.”

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοιΕυχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά.
Εκπαιδευτικοι και γονείς καλή δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων σας!Σήμερα υποδεχτήκαμε τα πρωτάκια μας με ένα αναμνηστικό δώρο για καλωσόρισμα!Καλή σχολική χρονιά📕📚
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Ευόσμου
Με σύνθημά τους το μότο του Νέλσον Μαντέλα “Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τον κόσμο» Νέλσον Μαντέλα” οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Γονέων υποδέχθηκαν τα πρωτάκια της φετινής χρονιάς με μια μικρή έκπληξη. ” Σήμερα με πολλή αγάπη και συγκίνηση υποδεχθηκαμε τα πρωτακια μας! Θέλαμε να να τα καλωσορίσουμε στο νέο τους ξεκίνημα,με ένα όμορφο δώρο δοσμένο με φροντίδα και νοιαξιμο! Καλή χρονιά,καλή πρόοδο και καλή φώτιση! Σας ευχόμαστε ολόψυχα να καμαρωσετε τα παιδιά σας να ανθίζουν μέρα με τη μέρα στο σχολείο μας!
Συλλογος ΓΟΝ & ΚΗΔ 9ου ΔΗΜ Πετρουπολης

Οι μαθητές της Α Δημοτικού έλαβαν ένα προσωποποιημένο κουτί με σχολικά είδη και ένα γλαστράκι και ένα ζεστό καλωσόρισμα με την ευχή να περνάμε κάθε μέρα όμορφα και δημιουργικά στο σχολείο τους.
3ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

Με μια όμορφη κατασκευή με μπαλόνια εν είδει αερόστατου υποδέχθηκαν τους νέους μαθητές οι νηπιαγωγοί του 3ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας. Το σημείωμα που συνόδευε την κατασκευή ανέφερε ότι ” Το ταξίδι ξεκινά..  με χαμόγελα πολλά και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά!! Έλα με φαντασία πολλή να πετάξουμε μαζί!!”
Σύλλογος Γονέων 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού

Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τα πρωτάκια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.🎈Πρωτάκια, Καλώς μας ήρθατε! Για να σας καλωσορίσουμε, ετοιμάσαμε ένα δώρο που θα σας συντροφεύει στο παιχνίδι και θα σας θυμίζει το Σχολείο. Ας αντιπροσωπεύσει την αγάπη και τις ευχές όλων μας για μια πορεία που στο τέλος της θα σας έχει χαρίσει ένα σωρό γνώσεις, φίλους και υπέροχες αναμνήσεις. ” μάς τόνισαν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Γονέων.

 

Σύλλογος Γονέων 8ου Δημοτικού Δάφνης

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Δάφνης, υποδέχτηκε σήμερα τα Πρωτάκια μας, δίνοντάς τους αυτό το ποτηράκι που μέσα κρύβει όλη την αγάπη για την  “Πρώτη” τους χρονιά! Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι “Φέτος θα χαρούμε μαζί πολλά μικρά και χαρούμενα πράγματα!! Καλώς ήρθες λοιπόν στο σχολείο μας! 🧮

 

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Δημοτ. Σχολ. Ναυπάκτου «Μιχαήλ Θερβάντες»

Με αναμνηστικά δωράκια σχολικά είδη ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Δημοτ. Σχολ. Ναυπάκτου «Μιχαήλ Θερβάντες» ευχήθηκε καλή χρονιά στα πρωτάκια!