«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ – Ασυνήθιστα υψηλά κρούσματα γρίπης – Ποιες ηλικίες «χτυπά»

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ - Ασυνήθιστα υψηλά κρούσματα γρίπης σε μικρές ηλικίες

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ – Ασυνήθιστα υψηλά κρούσματα γρίπης – Ποιες ηλικίες «χτυπά»

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, παρατηρείται έξαρση της γρίπης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Η αυξημένη διασπορά των κρουσμάτων της γρίπης εμφανίζεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας σε διάφορες περιοχές της χώρας με τον ΕΟΔΥ να συνιστά εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Παρά το γεγονός ότι η γρίπη εμφανίζει εποχική διακύμανση, με σταδιακή αύξηση της διασποράς του ιού από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει τα περιστατικά της γρίπης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης που καταγράφεται είναι μικρός και, κατά κανόνα, αφορά στα σποραδικά κρούσματα του νοσήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διασποράς κατά την τρέχουσα προ-επιδημική περίοδο σε σχέση με προηγούμενα έτη, κυρίως μεταξύ των ατόμων νεαρής ηλικίας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Με δεδομένο ότι στο Νότιο Ημισφαίριο καταγράφηκε πρώιμη έναρξη του επιδημικού κύματος της γρίπης για τη φετινή περίοδο, ο ΕΟΔΥ παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί συστηματικά την εξέλιξη της δραστηριότητας του νοσήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, και τα μέτρα προστασίας, ενώ ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης για τον πληθυσμό».

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα οριστικά αποτελέσματα για τα ΚΔΑΠ, σε πόσα παιδιά δίνονται vouchers

Το Kinder Joy of moving δίπλα στα παιδιά και τον αθλητισμό

Τι συμβαίνει στο Παίδων «Αγία Σοφία»; Γιατί δεν πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα χειρουργεία;

 

Ροή Ειδήσεων