“Καμπανάκι” για τα κρούσματα στα σχολεία – Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ολλανδίας;

"Καμπανάκι" για τα κρούσματα στα σχολεία - Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ολλανδίας;

“Καμπανάκι” για τα κρούσματα στα σχολεία – Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ολλανδίας;

«Σαρώνει» τη χώρα η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού και τα κρούσματα καθημερινά ακολουθούν αυξητική τάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για το διάστημα από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 9.377, αποτελώντας το 26%  στο σύνολο των κρουσμάτων.

Χαμός με τα κρούσματα στις τάξεις

Η επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στις τάξεις προβληματίζει τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και τους γονείς που το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να διακοπεί η δια ζώσης διδασκαλία και να επανέλθει το καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μόνο ελάχιστα τμήματα σε σύνολο 80.000 βρίσκονται σε αναστολή, δηλαδή ποσοστό μόλις 0,01%, δείχνει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά και ασφαλή λόγω των πολλών τεστ που γίνονται και της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.

H ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία και τα σχολικά τμήματα Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων εδώ 

Αγωνία στις τάξεις: Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά 4-18 ετών

Έκρηξη των κρουσμάτων σε μαθητές μετά από σχολικές εκδρομές

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές έπειτα από την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των καθηγητών, η ηγεσία του υπουργείου δεν εξέδωσε καμία οδηγία για την ασφαλή πραγματοποίησή τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχετικό μέτρο κατά τη διάρκεια τους.

Παραθέτει, μάλιστα, δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα σχολείων που μετά από εκδρομή έγινε χαμός από κρούσματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε μετά από σχολική εκδρομή με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους 75 μαθητές.

Με αφορμή τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων κατά της διασποράς του ιού, σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Πρόωρο λουκέτο στα σχολεία της Ολλανδίας και της ΔΑΝΙΑΣ

Η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση της Ολλανδίας να πάρει την απόφαση να κλείσει τα Δημοτικά σχολεία μια εβδομάδα νωρίτερα για τα Χριστούγεννα. Καθώς οι λοιμώξεις παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των μικρών παιδιών, οι ειδικοί συνέστησαν στην κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, στις 17 Δεκεμβρίου, για να προστατευθούν καλύτερα τα ηλικιωμένα μέλη των οικογενειών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Κεραμέως: "Δεν κλείνουμε τα σχολεία. Δεν υπάρχει μαζική διασπορά στις τάξεις"

 Σκέψεις να κλείσουν νωρίτερα για τις γιορτές τα σχολεία και στην Ελλάδα;

Στον απόηχο της είδησης για το πρόωρο λουκέτο στα σχολεία της Ολλανδίας πύκνωσαν και οι ψίθυροι που έκαναν λόγο για σκέψεις και στο Υπουργείο Παιδείας να ακολουθήσει την ίδια τακτική ώστε να περιοριστεί η διασπορά στην κοινωνία ενόψει των γιορτών.

Η ηγεσία του Υπουργείου διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις φήμες. Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «δεν καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία» και ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση από ειδικούς αλλά και την κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος είναι και οι δηλώσεις της υπουργού Νίκης Κεραμέως που τονίζει ότι το κλείσιμο το σχολείων όχι μόνο για τα Χριστούγεννα αλλά και γενικότερα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως υπογραμμίζει η κυβέρνηση έχει χρέος να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία αλλά και να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου και γι’ αυτό το λόγο δαπανά τεράστια κονδύλια για αυξημένο αριθμό τεστ στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Μαθητές δημοτικού έκαναν το πιο γλυκό δώρο στον μοναδικό μαθητή της Τελένδου! (εικόνα)

Τα δίδυμα της Καλομοίρας έχουν γενέθλια – Δείτε πόσο μεγάλωσαν! (εικόνες)

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τα ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά πρέπει να αναγνωρίζονται ως οικογένεια

Ροή Ειδήσεων