Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων: Ποια η κατάσταση μετά τη φωτιά; – «Δεν έπαψε η φροντίδα για τα παιδιά»

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων: Ποια η κατάσταση μετά τη φωτιά; – «Δεν έπαψε η φροντίδα για τα παιδιά»

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας διασφαλίζει την αδιάκοπη παροχή φροντίδας στους μικρούς ασθενείς ενώ το νοσοκομείο προετοιμάζεται για την επαναλειτουργία του.

Το “Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων” στην Πάτρα βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας λόγω των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν από μια πρόσφατη πυρκαγιά. Ωστόσο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) συνεχίζει αδιάκοπα να παρέχει φροντίδα στους μικρούς ασθενείς, εξσφαλίζοντας ότι οι ανάγκες τους καλύπτονται πλήρως.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης, δήλωσε ότι μετά την αναγκαστική εκκένωση του νοσοκομείου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές του “Καραμανδανείου” μεταφέρθηκαν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” και της πανεπιστημιακής παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ). Εκεί συνέχισαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εξασφαλίζοντας την ομαλή αντιμετώπιση των παιδιατρικών περιστατικών.

Η εκκένωση του “Καραμανδανείου” έγινε με απόλυτη ασφάλεια, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και τη φροντίδα των μικρών ασθενών. Τα παιδιά που δεν χρειάζονταν περαιτέρω νοσηλεία πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ εκείνα που χρειάζονταν συνεχιζόμενη ιατρική παρακολούθηση μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

Πότε θα επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο;

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το “Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων” θα επαναλειτουργήσει αύριο, αποκαθιστώντας την πλήρη λειτουργία του και επιστρέφοντας στην κανονική του λειτουργία. Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών ολοκληρώνονται με ταχύτητα και προσοχή.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Η επίδραση του σωματικού βάρους

Όταν τα παιδιά ψηλώνουν, έχουν πόνους στα πόδια; Τι να γνωρίζουν οι γονείς

Πότε σταματάμε να ψηλώνουμε;

Ροή Ειδήσεων