Καταδικάστηκε μητέρα που απαγορεύει στους παππούδες να δουν το εγγόνι – Η απόφαση δικαστηρίου που θα συζητηθεί

Καταδικάστηκε μητέρα που απαγορεύει στους παππούδες να δουν το εγγόνι – Η απόφαση δικαστηρίου που θα συζητηθεί

Απόφαση «οδηγός» εκδόθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου εις βάρος μιας μητέρας που αρνείται την επικοινωνία του 4χρονου παιδιού της με τον πατέρα και τους γονείς του.

Για κάθε παραβίαση δικαστικής απόφασης κατατίθεται εναντίον της, από τα πεθερικά της μήνυση και χθες εκδικάστηκε αυτόφωρο στο οποίο ήταν κατηγορούμενη για άρνηση παράδοσης του παιδιού στους γονείς του πρώην συζύγου της στις 6 Μαΐου. Τα πρώην πεθερικά της βρίσκονται στον Βόλο σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο για να δουν το παιδί, ακολουθώντας πιστά δικαστική απόφαση που τους το επιτρέπει, ταξιδεύοντας από το Δίστομο αναφέρει το ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου. 

Καταδίκη μητέρας, γιατί απαγορεύει την επαφή του παιδιού της με τους παππούδες – Απόφαση σταθμός από το Πρωτοδικείο Βόλου

Χθες η μητέρα καταδικάστηκε σε ποινή 300 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα , χωρίς δικαίωμα έφεσης. Δηλαδή συγκεντρώνεται ένα ποσό της τάξης των 550 ευρώ. Τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν εντός πέντε ημερών , ειδάλλως θα βεβαιωθούν στην εφορία.

Για την μητέρα που αρνείται την επικοινωνία του παιδιού με την οικογένεια του συζύγου, ακολουθεί σε σύντομο διάστημα η εκδίκαση 50 ακόμη μηνύσεων εις βάρος της, με το ίδιο κατηγορητήριο.

Δηλαδή για κάθε καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να καταβάλει στο εξής 550 ευρώ, χωρίς να έχει την οικονομική δυνατότητα. Η απόφαση αποτελεί «οδηγό» και καθαρά το σκεπτικό της έδρας ήταν πως εφόσον παραβιάζεται ο Νόμος και εμποδίζεται η επικοινωνία ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον, η μόνη λύση είναι ο κατηγορούμενος ή η κατηγορούμενη να υπόκειται σε ποινή που «πονάει». Αγωγές, μηνύσεις, ασφαλιστικά δεν «πτοούν» την μητέρα που χθες παραδέχτηκε πως η ζωή της είναι σε απόλυτη εξάρτηση με του παιδιού και δεν έχει βοήθεια από κανέναν.

Οι παραινέσεις της Εισαγγελίας πάνε στον βρόντο

Μετά από παραίνεση της Εισαγγελίας, πριν μια εβδομάδα , και σε μια προσπάθεια να μην καταδικαστεί , είχε διακοπεί η δίκη του Αυτοφώρου στο οποίο οδηγήθηκε ώστε να επιτρέψει την επικοινωνία των παππούδων με το παιδί. Το σκεπτικό ήταν πως εάν γινόταν το πρώτο βήμα, θα δρομολογούνταν η επικοινωνία και θα αποσύρονταν οι μηνύσεις.

Η επαφή των παππούδων με το παιδί έγινε παρουσία της μητέρας σε πάρκο του Βόλου και δεν έφερε αποτελέσματα. Σύμφωνα με την μητέρα, το παιδί παρουσιάζει άρνηση, δεν τους θέλει , αλλά η έδρα και ο εισαγγελέας της επέρριψαν ευθύνες για το γεγονός. Όπως τονίστηκε εκείνη φέρει την ευθύνη γιατί δεν το προετοιμάζει ποτέ για την προσέγγιση, αντίθετα το χειραγωγεί.

Ο συνήγορός της στο δικαστήριο παρουσίασε φωτογραφίες από την συνάντηση στο πάρκο που εμφάνιζαν την γιαγιά του 4χρονου η οποία είναι εκπαιδευτικός, να έχει θετική επαφή με το παιδί.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του συζύγου ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον της καθώς φωτογράφιζε τους παππούδες εν αγνοία τους. Στο ίδιο δικαστήριο έγινε γνωστό πως η μητέρα βιντεοσκοπεί κάθε άφιξη του ζευγαριού από το Δίστομο στο σπίτι της για να δουν το παιδί, ώστε να αποδείξει πως το νήπιο είναι εκείνο που δεν επιθυμεί την επαφή…

«Με παρουσιάζουν ως τέρας, αλλά από την άλλη πλευρά βλέπω τοίχο» υποστήριξε η μητέρα

«Με παρουσιάζουν ως τέρας, αλλά από την άλλη πλευρά βλέπω τοίχο», είπε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο και επέρριψε ευθύνες στον σύζυγό της λέγοντας πως αδιαφορεί για την επαφή με το παιδί του, όταν ο ίδιος έξι μήνες τον χρόνο απουσιάζει σε ταξίδια λόγω της φύσης της εργασίας του.

Τεταμένες οι σχέσεις του ζευγαριού – Το 4χρονο παιδί είναι ακόμη αβάπτιστο

Μια από τις πολλές συνέπειες του εκρηκτικού κλίματος είναι αφενός ότι το παιδί δεν έχει άλλη επαφή εκτός από την μητέρα του με οικογενειακό περιβάλλον, αφετέρου είναι αβάπτιστο και αυτό δεν συμβαίνει για κανέναν άλλον λόγο εκτός της αντιδικίας.

«Προτείνω την ενοχή της για να καταλάβει πως η συμπεριφορά της είναι λάθος. Απέναντι έχουμε μια μητέρα έξυπνη και συγκροτημένη και ένα ζευγάρι παππούδων που είναι νέοι άνθρωποι, επιστήμονες, μορφωμένοι. Το παιδί τους χρειάζεται όλους», είπε ο εισαγγελέας της έδρας, ενώ ο δικηγόρος του ζευγαριού ανέφερε πως έχει ήδη δοθεί εντολή για κοινωνική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί το περιβάλλον που μεγαλώνει το παιδί.

Διαβάστε επίσης:

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Πρακτικός οδηγός για γονείς και φροντιστές, για θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο

Η νέα παιδική σειρά «LEGO Dreamzzz» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα και είναι διαθέσιμη δωρεάν για on demand θέαση και δεν θα είναι η μόνη

Οι ενήλικες πρέπει να μιλούν πολύ στα μωρά – Ποια είναι τα οφέλη για τον εγκέφαλο και το λεξιλόγιο

Ροή Ειδήσεων