Κεραμέως: Ανακρίβεια ότι καταργούνται τα καλλιτεχνικά – Αναζητούνται λύσεις για εκμάθηση των τεχνών από το Δημοτικό

Κεραμέως: Ανακρίβεια ότι καταργούνται τα καλλιτεχνικά – Αναζητούνται λύσεις για εκμάθηση των τεχνών από το Δημοτικό

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σήμερα στην Βουλή απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη με θέμα την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το πρόγραμμα σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εξήγησε γιατί το Υπουργείο πήρε την απόφαση να αφαιρεθούν οι ώρες των Καλλιτεχνικών από τα Λύκεια και γιατί προτάχθηκε η εισαγωγή στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των Αγγλικών, η ενίσχυση της Πληροφορική και της Φυσική Αγωγής.

Ειδικότερα, η υπουργός χαρακτήρισε προσχηματική την κριτική που της ασκείται για το μάθημα των καλλιτεχνικών και ανακριβή όσα ακούγονται «περί εξοβελισμού των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα σχολεία».

«Μιλάμε για μάθημα επιλογής που δεν εφαρμόζεται», είπε και συμπλήρωσε πως στην Α ´ Λυκείου, μόλις το 2% των μαθητών επιλέγουν το μάθημα της μουσικής.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας αναζητούνται λύσεις από την καλλιτεχνική επιτροπή που έχει οριστεί, ώστε να υπάρξει ουσιαστική εκμάθηση των τεχνών στα σχολεία με την ενίσχυση των δεξιοτήτων σε όλο και πιο μικρές ηλικίες στο Δημοτικό.

Παράλληλα, μελετώνται  λύσεις και για την Γ ´ Λυκείου που αποσκοπούν στη βελτίωση των πανελλαδικώς εξεταζομένων ειδικών μαθημάτων.

 

 

Ροή Ειδήσεων