Κεραμέως: Έβαλε τέλος στις φήμες για τις προαγωγικές εξετάσεις

Κεραμέως: Έβαλε τέλος στις φήμες για τις προαγωγικές εξετάσεις

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έβαλε τέλος στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών για το πότε θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλήνιες και τι έχει αποφασιστεί για τις προαγωγικές σε Λύκεια και Γυμνάσια μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ.

Τι θα γίνει τελικά με τις προαγωγικές εξετάσεις

Η κ. Κεραμέως δήλωσε πως οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, ενώ δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω»

Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια

Ανέφερε επίσης ότι έχει τεθεί στην επιτροπή το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων για τις Πανελλήνιες καθώς το ζητούν οι υποψήφιοι. Τα φροντιστήρια, όπως είπε η υπουργός, σχεδιάζεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα, όπως και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης και το θέμα έχει τεθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Για την εγκυρότητα των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Όσον αφορά τα self test κορωνοϊού, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι η εγκυρότητα τους αποδείχτηκε σε ποσοστό πάνω από 70% σημειώνοντας ότι εντοπίστηκαν σχεδόν 600 άνθρωποι θετικοί στον κορονοιό που σήμερα θα ήταν στα σχολεία και θα είχαν μεταδώσει τον ιό.

Ροή Ειδήσεων