Κεραμέως στο 1ο Δημ. Σχ. Μεταμόρφωσης : «Η χαρά των παιδιών που άνοιξαν τα σχολεία είναι μεγάλη και η δική μας επίσης»

Κεραμέως στο 1ο Δημ. Σχ. Μεταμόρφωσης : «Η χαρά των παιδιών που άνοιξαν τα σχολεία είναι μεγάλη και η δική μας επίσης»

Το πρώτο κουδούνι μετά από σχεδόν 2 μήνες που τα σχολεία ανέστειλαν τη δια ζώσης λειτουργία τους χτύπησε σήμερα στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά όλης της χώρας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή και η Γενική Γραμματέας Σίσσυ Γκίκα,  επισκέφθηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης και το 2ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας.

Ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές «για την τεράστια προσπάθεια στην τηλεκπαίδευση και την προσαρμοστικότητά τους στα νέα πρόσθετα μέτρα», εξέφρασε η υπουργός Παιδείας δηλώνοντας ότι  «Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη και η δική μας επίσης».

Προτεραιότητα η απρόσκοπτη δια ζώσης διδασκαλία

Εν συνεχεία ανέφερε μιλώντας για την δια ζώσης διδασκαλία ως προτεραιότητα της κυβέρνησης και διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για όσο το δυνατόν απρόσκοπτη διαδικασία.

Η κ. Κεραμέως είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, ενώ σε διάλογο με τους μαθητές μέσα στις τάξεις, τους ευχήθηκε καλή χρονιά και τους υπενθύμισε να φοράνε τη μάσκα όλες τις ώρες εκτός από το μάθημα της Γυμναστικής.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά και την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε και αναφέρθηκε και στα πρόσθετα μέτρα, μεταξύ αυτών τα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς, τις διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών και τα διαφορετικά διαλείμματα πάντοτε με χρήση μάσκας.

Τι θα γίνει με την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας

Για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κυρία Κεραμέως ανέφερε: «Συζητάμε διαρκώς για την επαναλειτουργία όλων των δομών. Πάμε βήμα- βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και την πορεία της πανδημίας.

Το video των δηλώσεων της υπουργού Παιδείας