Κεραμέως: «Χρέος να κάνουμε το σχολείο καλύτερο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας»

Διεθνής διάκριση για την Ελλάδα στην εκπαιδευτική πολιτική

Κεραμέως: «Χρέος να κάνουμε το σχολείο καλύτερο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας»

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε εκτενώς στο όραμά της για το νέο ελληνικό σχολείο και τις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο του 2021 με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου  «Αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» που βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» του MEGA.

«Χρέος να κάνουμε το σχολείο μας καλύτερο για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας» σημείωσε η υπουργός, λέγοντας πως ότι πιο πολύτιμο υπάρχει στην εκπαίδευση είναι το ανθρώπινο δυναμικό της.

Έρχονται 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, μετά από 12 χρόνια, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί, όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία. Οι διορισμοί θα είναι περί τους 11.000.

Παράλληλα, το νέο νομοσχέδιο δίνει μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα σχολεία. «Αποκεντρώνουμε το σύστημα, δίνουμε αρμοδιότητες στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κεραμέως: «Χρέος να κάνουμε το σχολείο καλύτερο για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας»

«Πρέπει να δίνεται στον εκπαιδευτικό η δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο που θα αξιολογεί τον εκπαιδευτικό»

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της αξιολόγησης που θεμελιώνεται με την μεταρρύθμιση, έκανε λόγο για ένα σύστημα που θα επιβραβεύει τους άριστους, ενώ «όσοι δεν θα αξιολογηθούν θετικά θα προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση. Θέλουμε να δυναμώσουμε τον εκπαιδευτικό. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που δεν θέλει να γίνει καλύτερος. Η αξιολόγηση είναι το πλέον χρήσιμο εργαλείο για να γίνει ο εκπαιδευτικός μας καλύτερος».

H ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι υπέρ των μαθητών

Τέλος, μιλώντας για τα Πανεπιστήμια και την ελάχιστη βάση εισαγωγής που ισχύει από φέτος, η υπουργός υπογράμμισε ότι το «όλοι ελεύθερα στο πανεπιστήμιο ακούγεται ότι βοηθάει τα παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα τα εγκλωβίζει».

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: “Αναβαθμίζουμε το δημόσιο σχολείο- Έμφαση στις γλώσσες – Αξιολόγηση χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα”

«Το σχολείο του αύριο, σήμερα »: Η Κεραμέως παρουσίασε τους 4 άξονες του αναβαθμισμένου σχολείου που εφαρμόζεται από Σεπτέμβριο

Κεραμέως: “Στο νέο σχολείο δίνουμε ελευθερία στους εκπαιδευτικούς, έμφαση σε δεξιότητες”

Ροή Ειδήσεων