Κεραμέως:”Όραμά μου είναι ένα σύστημα εκπαίδευσης απαλλαγμένο από παθογένειες, αγκυλώσεις, και νοοτροπίες του χθες”

Κεραμέως:”Όραμά μου είναι ένα σύστημα εκπαίδευσης απαλλαγμένο από παθογένειες, αγκυλώσεις, και νοοτροπίες του χθες”

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην athensvoice.gr αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα επί των ημερών της τονίζοντας ότι σκοπός της παρούσας ηγεσίας είναι να ενισχυθεί το σχολείο του 21ου αιώνα με ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων.

Ερωτηθείσα για το πώς εξηγεί το γεγονός ότι ενώ την χαρακτηρίζουν «συντηρητική», την ίδια ώρα που την κατηγορούν για τεράστιες αλλαγές στην παιδεία απάντησε ότι ” Όσοι βλέπουν πίσω από τη δράση μας έναν «συντηρητισμό» είναι εκείνοι που αντιδρούν σε κάθε αλλαγή, μικρή ή μεγάλη, σε κάθε τομή, σε κάθε μεταρρύθμιση που επιχειρεί να αποτινάξει από την εκπαίδευση παθογένειες δεκαετιών. Δεν δίστασα και δεν θα διστάσω να συγκρουστώ με τον αναχρονισμό, την αδράνεια, την υποκρισία και τον λαϊκισμό. Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος της ημέρας το σημαντικότερο για εμένα είναι να είμαι πιστή στις αρχές και τις αξίες μου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πολιτικό της όραμα για το χώρο της Παιδείας δηλώνοντας ότι “Έχουμε την ευθύνη της χάραξης της πολιτικής, που δεν βασίζεται στο αποσπασματικό και το εφήμερο αλλά σε ένα ολοκληρωμένο, μακρόπνοο σχέδιο για το παρόν και το μέλλον, για ένα καλύτερο σχολείο, ένα αναβαθμισμένο πανεπιστήμιο, μια συνεκτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Μια ολιστική προσέγγιση της εκπαίδευσης στο σύνολό της, από κάτω προς τα πάνω – από το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο και τη διά βίου μάθηση. Και αυτό, αν θέλετε, είναι και το όραμά μου: ένα σύστημα εκπαίδευσης απαλλαγμένο από υπερσυγκεντρωτισμό, παθογένειες, αγκυλώσεις, και νοοτροπίες του χθες, με σταθερό προσανατολισμό στο σήμερα και το αύριο.”

Ροή Ειδήσεων