Κηφισιά: «Συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί έδειξε» – Τι λέει ο πατέρας του 5χρονου που ξέχασαν σε σχολικό

σχολικό λεωφορείο

Κηφισιά: «Συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί έδειξε» – Τι λέει ο πατέρας του 5χρονου που ξέχασαν σε σχολικό

Το παιδί έμεινε μόνο του για πάνω από 6 ώρες μέσα στο όχημα.

Παραδειγματική ψυχραιμία έδειξε το 5χρονο αγοράκι από την Κηφισιά, το οποίο ξέχασαν μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Το παιδί έμεινε μόνο του για πάνω από 6 ώρες μέσα στο όχημα, σε ένα επικίνδυνο σημείο. Είχε αποκοιμηθεί και όταν αντιλήφθηκε ότι είχε μείνει μόνο του, κατέβηκε από το σχολικό.

Ωστόσο, βλέποντας ότι στο σημείο είχε πολλή κίνηση, μπήκε στο όχημα και περίμενε, διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Παραδειγματική η ψυχραιμία του παιδιού

Το αγοράκι ενήργησε με απίστευτη ψυχραιμία παρότι φοβήθηκε. Περίμενε με υπομονή μέχρι να τον βρουν και να ενημερώσουν τους γονείς που μέχρι εκείνη την στιγμή αγωνιούσαν για το παιδί τους.

«Μέσα από αυτήν την θλιβερή ιστορία που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνο του στο λεωφορείο και παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του. Θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια και τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο», λέει ο πατέρας του 5χρονου σε δήλωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες: Πώς θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις;

Παιδίατροι: Να εφαρμοστεί άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ η συνταγογράφηση ειδικών θεραπειών

Κηφισιά: Το βιβλίο του διάβαζε το 4,5 ετών αγοράκι όσο περίμενε για βοήθεια στο σχολικό