Κιλκίς: Η συγκινητική ιστορία του 83χρονου που επέστρεψε στα θρανία και πήρε απολυτήριο Γυμνασίου

Κιλκίς: Η συγκινητική ιστορία του 83χρονου που επέστρεψε στα θρανία και πήρε απολυτήριο Γυμνασίου

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία δύναμης και ενθάρρυνσης του 83χρονου Απόστολου Προδανά από το Κιλκίς, που επέστρεψε στα θρανία έπειτα από 71 χρόνια για να πάρει το απολυτήριο Γυμνασίου.

Φοίτησε στο Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς και μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αποκάλυψε πώς βίωσε την επιστροφή στα θρανία, τη φοίτηση στο Γυμνάσιο αλλά και τα όνειρά του για το Λύκειο.

«Περήφανος ήμουν εκείνη την ώρα, που έπαιρνα το απολυτήριο, που έβλεπα όλους τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριές μου, το ίδιο, αγκαλιαστήκαμε όλοι, φιληθήκαμε, που πήραμε τα απολυτήρια», λέει συγκινημένος ο Απόστολος Προδανάς, Απόφοιτος Γυμνασίου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

Με αγάπη για τη μουσική και το διάβασμα, όπως λέει ο ίδιος, όλα άρχισαν από μία αφίσα στο καφενείο, στο Πεδινό του Κιλκίς

«Είδα μια ανακοίνωση στο καφενείο και πήρα στο τηλέφωνο που είχε κι αυτοί με παρακίνησαν και πήγα, οι καθηγητές μου δηλαδή, κάποιος Θεόδωρος Ηλίας και ο Βουλγαράκης. Πέρασαν από εδώ και μου είπαν να πάω από εκεί να με γράψουν, δεν περνούσα εγώ, όλο έλεγα θα περάσω και τελικά πέρασαν αυτοί από εδώ και με έγραψαν κι έτσι συνέχισα αλλιώς ίσως να μη συνέχιζα κιόλας», σχολιάζει ο ίδιος. «Με αντάμωσε μια χωριανή κάποτε και μου είπε ‘τι το θέλεις το γυμνάσιο εσύ, 100 χρονών τώρα…’ και της λέω ‘και 101 να ήμουν, θα πήγαινα», λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Προδανάς.

Το 1952 ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο και 71 χρόνια μετά τον Ιούνιο του 2023, πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου και τώρα, όπως λέει, έχει συνέχεια το Λύκειο.

 

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρά τραυματισμένη 13χρονη από την επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδελφεια

Των φρονίμων τα παιδιά ακολουθούν αυτή τη συμβουλή για να πάνε όλα καλά στις καλοκαιρινές διακοπές

ΕΟΦ: Μην αγοράζετε αυτό το φάρμακο που διαφημίζεται στο διαδίκτυο – Τι να προσέξετε

Ροή Ειδήσεων