ΚΚΕ για θέματα Φυσικής: «Καταγγέλλουμε το υπουργείο Παιδείας για την επιλογή των θεμάτων»

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα που «έπεσαν» στα σημερινά μαθήματα των ΕΠΑΛ

ΚΚΕ για θέματα Φυσικής: «Καταγγέλλουμε το υπουργείο Παιδείας για την επιλογή των θεμάτων»

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα προβλήματα των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αναφέρει:

«Τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ιδιαίτερα στη Φυσική, αλλά και στην Ιστορία, έχουν προκαλέσει δικαίως οργή στους μαθητές και τις οικογένειές τους, συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι σε συνέχεια των θεμάτων της Βιολογίας και των Μαθηματικών, θέματα με ασάφειες και προβλήματα ως προς τις αποδεκτές απαντήσεις.

Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, σε συνθήκες καύσωνα, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν στα δυσκολότερα θέματα των τελευταίων ετών, σε θέματα που, όπως εκτιμούν επιστημονικές ενώσεις και εκπαιδευτικοί, ήθελαν πάνω από 4 ώρες για να απαντηθούν από έναν καλά προετοιμασμένο μαθητή.

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Παιδείας για την επιλογή τέτοιων θεμάτων, που μάλλον μόνο τυχαία δεν είναι. Άλλωστε, πώς θα βρεθεί η “περιζήτητη” πελατεία για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, αν όχι από τα χιλιάδες παιδιά που, εν μέσω Τράπεζας Θεμάτων, Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και “πετσοκόμματος” στα θέματα των εξετάσεων, μένουν εκτός των Δημοσίων; Πώς θα προχωρήσουν τα νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για “πανελλαδικού τύπου” εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου μέσω του Εθνικού Απολυτηρίου; Ήδη, τους έχει ανοίξει η όρεξη, αλλά θα τους κοπεί γρήγορα από τους αγώνες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλου του λαού, όπως και σε τόσα άλλα…

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το υπ. Παιδείας πως “τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των πανελλαδικών εξετάσεων, κρατούν το μέλλον στα χέρια τους. Με τον συλλογικό τους αγώνα και την ατομική τους προσπάθεια θα κατακτήσουν το μέλλον και τη ζωή που τους αξίζει». 

Διαβάστε επίσης:

«Ντράπηκε και η ντροπή», λέει γνωστός εκπαιδευτικός για τα θέματα της Φυσικής των ΓΕΛ

Καλοκαιρινά παιχνίδια για να βελτιωθεί ο λόγος και η ομιλία των παιδιών!

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Ροή Ειδήσεων