Κόλαφος η ψυχολόγος για Πισπιρίγκου – “Της μιλούσα για τα ζωντανά παιδιά της εκείνη μιλούσε για τα νεκρά παιδιά της”

Σήμερα καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης - Δικηγόρος Πισπιρίγκου "Υποβάλλουμε αίτημα αποφυλάκισης"

Κόλαφος η ψυχολόγος για Πισπιρίγκου – “Της μιλούσα για τα ζωντανά παιδιά της εκείνη μιλούσε για τα νεκρά παιδιά της”

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Την επόμενη Παρασκευή εκτός απροόπτου η Ρούλα Πισπιρίγκου θα δώσει τις γραπτές της εξηγήσεις για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας.

Καταπέλτης η πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου για Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Ταυτόχρονα έχει κλείσει η ανάκριση για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας μόλις παραδόθηκε η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της κλινικής ψυχολόγου που διορίστηκε από τη 18η ανακρίτρια.

Μία έκθεση που είχε ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά τις συνεδρίες που έκανε τόσο με την προφυλακισμένη μητέρα όσο και με τον Μάνο Δασκαλάκη και παρουσιάζει η εφ. “Πατρίς”.

Ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε τα πάντα. Από τη γνωριμία του με την Ρούλα, τις σχέσεις με τους γονείς της, τις γεννήσεις και τους θανάτους των παιδιών τους. Προσπαθεί και ο ίδιος να διαχειριστεί την κατάσταση κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μάλιστα σε κάποια συνεδρία είπε αναφερόμενος στο θάνατο της Μαλένας: “Μέχρι και τώρα δεν έχουμε μάθει από τι πέθανε το παιδί. Εγώ αποκλείω το περί ευθυνών Ρούλας στο συγκεκριμένο παιδί. Ξεκάθαρα. Ήταν το παιδί της. Ήμασταν τέλεια τότε, όχι απλά καλά. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος… Δεν υπάρχει γενικά λόγος να σκοτώσεις το παιδί σου. θα πρέπει να είσαι ψυχικά άρρωστος για να κάνεις κάτι τέτοιο“.

“Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί η Μαλένα της Ρούλας”

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έκρυψε την αδυναμία του στη Μαλένα… “η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας… καταρχήν να σας πω ότι -η Μαλένα έχει γεννηθεί την ίδια μέρα και ώρα με την Ρούλα. Είναι ένα συν που προστίθεται ακόμα για τη σχέση τους…”.

Όταν η Πισπιρίγκου έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη

Ο πατέρας είπε ότι η μητέρα τότε έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη. Όταν γεννήθηκε το παιδί η μητέρα δεν ήθελε να το δει. Είπε χαρακτηριστικά: “…την τάιζε και την φρόντιζε με το ζόρι. Η ίδια δεν το ήθελε. Μετά το παραδέχτηκε. Κάποια στιγμή της έβαλα χέρι: Είναι το παιδί σου, τί είναι αυτά τα πράγματα που κάνεις; ‘ και έτσι συνήλθε… ήταν διστακτική με την Μαλένα τότε, πιο πολύ έπαιρνε την Τζωρτζίνα. Και μετά γύρισε τούμπα όλο αυτό. Μετά έγιναν αχώριστες σε υπερβολική δόση αχώριστες”.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε και για τους θανάτους των παιδιών. Πώς τους έμαθε και ποια ήταν η αντίδρασή του

Για τη Μαλένα είπε: “Την ημέρα που κατέληξε ήταν η πρώτη μέρα που έφυγα από το νοσοκομείο να πάω σπίτι (στην Αθήνα) να ξυριστώ. Δεν πρόλαβα. Ήμουν στο δρόμο πουμε πήρε η Ρούλα και μου είπε ‘τρέχα, το παιδί έμεινε’. Ολυμπιακό χωριό – Νοσοκομείο Ελπίδα . 13 λεπτά, 220 χιλιόμετρα, Και παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να αφήσει το παιδί. Να φύγει το αυτοκίνητο από την πορεία και να αλλάξει όλο αυτό …όταν έφτασα στο νοσοκομείο η Ρούλα ούρλιαζε. Όταν έφτασα προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στην Μαλένα.

Ο γιατρός προσπάθησε 45 λεπτά. Μετά βγαίνουν έξω, μας παίρνουν στο γραφείο, μας το ανακοινώνουν, η Ρούλα ήταν έξω φρενών, ήταν άλλος άνθρωπος. Δεν την είχα ξαναδεί έτσι ούτε στην Ίριδα ούτε στην Τζωρτζίνα.

“Στην Τζωρτζίνα μπορώ να πω ότι η Ρούλα δεν έκλαψε καθόλου”

“Είχε τρελαθεί τελείως (στην Μαλένα). Ούρλιαζε, χτυπιόταν, φώναζε ‘το παιδί μου’…και μόλις μπήκαμε μέσα να την δούμε μόλις βγήκαν οι γιατροί κάναμε αμάν να την βγάλουμε την Ρούλα από το δωμάτιο. Για αυτό και θεωρώ επειδή της είχε τεράστια αδυναμία της Μαλένας. Μπορεί να είναι εγωιστικό αυτό που θα πω από την μεριά της αλλά ίσως επειδή είδε ότι η Τζωρτζίνα είχε αδυναμία σε εμένα να αφοσιώθηκε στην Μαλένα, να έδωσε κάτι περισσότερο στην Μαλένα. Ήταν το παιδί της κυριολεκτικά, έλεγε ‘το παιδι’ μου και το παιδί μου”.

Πάτρα: Το Χαμόγελο του Παιδιού «αδειάζει» τον Μάνο για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Οι συνεδρίες με τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η πρώτη συνεδρία της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κλινική ψυχολόγο ξεκίνησε με την κατηγορουμένη μητέρα να αναφέρει “πιστεύω ότι θα δώσετε την αλήθεια για το παιδί μου, το πιστεύω.” Στην ερώτηση πως είναι αυτή την περίοδο απάντησε “να σας πω ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα; Δηλαδή τώρα ζω το πένθος είμαι μόνη μου. Και για την μπέμπα. Και για την Τζωρτζίνα δεν πρόλαβα. Για την Τζωρτζίνα ξεκάθαρα δεν έχω προλάβει καθόλου.

Τώρα μου βγαίνουν όλα. Το αίσθημα της αδικίας μεγάλο με πνίγει. Και θυμός έρχεται σας μιλάω ειλικρινά. Αλλά η απώλεια των παιδιών μου …ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Με συλλάβανε γρήγορα δεν είμαι έξω να αποδεικνύω αυτά που λέω με διάφορα μέσα όπως είναι το κινητό μου ας πούμε ένα μήνυμα σε ένα γιατρό”.

“Ο Μάνος ήταν προστατευτικός”

Στις συνεδρίες αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη Όταν τον γνώρισε τον χαρακτήρισε ως “απλησίαστο” Τον είχε δει στο γήπεδο δεν θυμόταν καλά το όνομά του και ένα αίτημα φιλίας στο facebook ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η σχέση. Από την πρώτη στιγμή όπως διηγείται βλέπει ότι η μητέρα του έχει έναν τρομερό έρωτα για το γιο της. Που παντρεύτηκε και της στοίχισε όπως λέει χαρακτηριστικά. Για τις πρώην του που είχαν εμμονή μαζί του και ότι μία πρώην του Μάνου έβαλε άνθρωπο να της αρπάξει την Τζωρτζίνα μέσα από το σπίτι. Τον απώθησε με ένα αποσμητικό σπρέι.

“Ο Μάνος ήταν προστατευτικός ακόμα μέχρι τώρα πριν με συλλάβουν. Πάντα έπαιρνε το μέρος μου παντού. Τώρα μόνο λέει ότι σκότωσα το παιδί. Δεν θέλει να έχουμε επικοινωνία.

Νιώθω αδικία γιατί επειδή τον ξέρω, ξέρω ότι δεν το πιστεύει, έχει επηρεαστεί από τα κανάλια. Δεν το περίμενα να αντιδράσει έτσι”.

Για τον θάνατο της Μαλένας και τη μετέπειτα αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρει “δεν στεναχωριόταν, δεν έκλαιγε, δεν την ανέφερε, δεν ήταν θλιμμένος, σκεφτόμουν ότι ήταν αναίσθητος, με θύμωνε και του το έλεγα άπειρες φορές αυτό και εκείνος μου απαντούσε ότι το διαχειρίζεται ο καθένας με το δικό του τρόπο. Κοιτούσα να το σεβαστώ αυτό ο Μάνος θεωρούσε ότι επειδή είχε μείνει η Τζωρτζίνα πίσω έπρεπε να μείνει δυνατός για εκείνη…“Ζωή και θάνατος μαζί αδιαφοροποίητα. Το είναι και το ήταν έφτιαξαν μία ενιαία λέξη μπερδεμένη σαν και ο χρόνος το πριν και το τώρα να είναι αδιαιροποίητα στον ψυχισμό της. Και ενώ εγώ της μιλούσα για τα ζωντανά παιδιά της εκείνη μιλούσε για τα νεκρά παιδιά της“, καταλήγει η κλινική ψυχολόγος.

“Είχα δηλώσει για ιατροδικαστής”

Η κατηγορούμενη μητέρα στις συνεδρίες αναφέρθηκε και στους στόχους που είχε ενώ στις Πανελλήνιες είχε δηλώσει ακόμα και για ιατροδικαστής. “Ήθελα να δουλέψω στο χώρο της υγείας. Στις πανελλήνιες είχα δηλώσει και ιατροδικαστής. Είχα δηλώσει όλα τα ιατρικά δεν πέρασα πουθενά. Μου άρεσε ο κλάδος της υγείας. Στην προκειμένη περίπτωση έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα ακούγεται λάθος αλλά εγώ δεν θέλω να πω ψέματα. Τώρα πιστεύουν όλοι ότι αυτή ήθελε ιατρική άρα τα ξέρει όλα απ’ έξω και ανακατωτά να πως σκότωσε τα παιδιά, τα δηλητηρίαζε τα έκανε, τα έρανε ακούγεται πολύ λάθος“.

 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην άσφαλτο: “‘Εσβησε” 15χρονη σε τροχαίο σοκ στα Χανιά

Πάτρα: “‘Εφυγε” από τη ζωή και ο μπαμπάς 14χρονου – Έμεινε ορφανό και από τους 2 γονείς – Η απώλεια και του 17χρονου αδερφού

Χανιά: Αποσωληνώθηκε η 17χρονη που βρέθηκε στη μέση στου δρόμου με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις

Ροή Ειδήσεων