Κορωνοϊός: Έρχεται το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά κάτω των 5 ετών

Κορωνοϊός: Έρχεται το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά κάτω των 5 ετών

Κορωνοϊός: Έρχεται το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά κάτω των 5 ετών

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech αναμένεται να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση άδειας έκτακτης χρήσης του εμβολίου τους κατά της covid-19 στα παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως 5 ετών ήδη από σήμερα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Τα εμβόλια κατά της covid-19 για τα παιδιά κάτω των 5 ετών ενδέχεται να είναι διαθέσιμα ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον το σκεύασμα των Pfizer και BioNTech εγκριθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να χορηγείται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, επεσήμανε η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η FDA ζήτησε από τις εταιρείες να υποβάλλουν την αίτηση ώστε οι ρυθμιστικές αρχές να ξεκινήσουν να εξετάζουν τα στοιχεία για το σχήμα των δύο δόσεων.

Σε δύο δόσεις ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 5 ετών

“Η ιδέα είναι να προχωρήσουμε και να ξεκινήσουμε την εξέταση των δύο δόσεων”, ανέφερε το άρθρο της Washington Post. “Αν τα στοιχεία είναι καλά (…), μπορεί να ξεκινήσει η χορήγηση των δύο βασικών δόσεων στα παιδιά μήνες νωρίτερα σε σχέση με το αν περιμέναμε μέχρι να συγκεντρωθούν τα στοιχεία για την τρίτη δόση”.

Η Pfizer είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι αναμένει τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές στα παιδιά κάτω των 5 ετών ως τον Απρίλιο, αφού άλλαξε την έρευνά της προκειμένου να χορηγήσει τρίτη δόση εμβολίου σε όλα τα παιδιά κάτω των 5 ετών τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες μετά τη δεύτερη.

Η εταιρεία έκανε αυτή τη διόρθωση στην έρευνα διότι φάνηκε ότι τα παιδιά ηλικίας 2 με 4 ετών στα οποία χορηγήθηκαν δύο δόσεις με 3 μικρογραμμάρια του σκευάσματος δεν είχαν την ίδια ανοσοαπόκριση που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα παιδιά στα οποία χορηγήθηκε μεγαλύτερη δόση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Προβλήματα στη δυτική Μακεδονία από τις χιονοπτώσεις – Πώς λειτουργούν τα σχολεία

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο(1/2) στην Αττική – Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Ροή Ειδήσεων