Κορονοϊός: Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε με ασφάλεια το smartphone σας

Κορονοϊός: Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε με ασφάλεια το smartphone σας

Σύμφωνα με αποτελέσματα σχετικής έρευνας, περίπου 2.617 φορές την ημέρα αγγίζουμε οι περισσότεροι το κινητό τηλέφωνο, ενώ οι εθισμένοι με την τεχνολογία γύρω στις 5.427 φορές.  Επειδή ο κορονοϊός βρίσκεται για τα καλά στη χώρα μας, εκτός από την απολύμανση των χεριών μας θα πρέπει να φροντίσουμε και για την απολύμανση του smartphone μας.

Πώς θα απολυμάνουμε το smartphone μας;

Oι παρακάτω οδηγίες απολύμανσης στηρίζονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Honor και καλύπτει smartphones αλλά και tablets.

  • Χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που δεν ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε ένα πολύ απαλό
  • Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των συσκευών.
  • Προσέχουμε να μη χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν περάσει στον εξοπλισμό.
  • Kαθαρίζουμε τη θήκη του κινητού με οικιακά καθαριστικά, αφού πρώτα την αφαιρέσουμε από τη συσκευή. Μόλις στεγνώσει καλά, τότε μόνο την ξαναβάζουμε.

Eπί του θέματος τοποθετήθηκε και η Apple. Η εταιρία δήλωσε πως για την ασφαλή απολύμανση των συσκευών της μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντισηπτικά μαντηλάκια αλλά και ισοπροπυλική αλκοόλη περιεκτικότητας 70%. Για τον σωστό καθαρισμό, μη ψεκάσεις το απολυμαντικό κατευθείαν επάνω στην συσκευή. Βρέξε ένα πανί με αυτό και στη συνέχεια απολύμανε σταδιακά τη συσκευή  με το πανί.