Κρήτη: Ένοχος 28χρονος Αφγανός για την αποπλάνηση του 11χρονου γιου του αφεντικού του

Κρήτη: Ένοχος 28χρονος Αφγανός για την αποπλάνηση του 11χρονου γιου του αφεντικού του

Κρήτη: Ένοχος 28χρονος Αφγανός για την αποπλάνηση του 11χρονου γιου του αφεντικού του

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και έξι μηνών επέβαλε την Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε 28χρονο Αφγανό, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της αποπλάνησης σε 11χρονο αγόρι καθώς και της αντίστασης κατά την σύλληψη του. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2021 μετά από καταγγελία του πατέρα του ανήλικου στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Ο πατέρας, ο οποίος είχε καιρό στη δούλεψη του (πρόβατα) τον Αφγανό κατήγγειλε ότι ο αλλοδαπός εκμεταλλευόμενος την απουσία του την επίμαχη ημέρα και την εμπιστοσύνη της οικογένειας στο πρόσωπο του, παρενόχλησε το 11χρονο παιδί του αναφέρει το cretalive.gr.

Πώς ο 28χρονος ασέλγησε στον 11χρονο

Ο 28χρονος φέρεται να προσέγγισε το παιδί και με τη βία κατηγορείται ότι το ανάγκασε σε ασελγείς πράξεις. Ο ανήλικος προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν κατάφερε να τον απωθήσει.

Όταν πέρασε η ώρα και το παιδί επέστρεψε στο σπίτι του εκμυστηρεύτηκε στους γονείς τι του είχε ζητήσει ο 28χρονος βοσκός, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πώς έγινε το περιστατικό και αμέσως ο πατέρας του παιδιού προχώρησε σε καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Ο 28χρονος και προανακριτικά και σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου αρνήθηκε την κατηγορία, εμμένοντας στην αθωότητα του. Επανέλαβε μάλιστα ότι η καταγγελία σε βάρος του είναι στημένη για να μην καταβληθούν τα δεδουλευμένα, ύψους 700 ευρώ.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά συντριπτική πλειοψηφία-μειοψήφησε ένορκος που είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να απαλλαγεί-και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και έξι μηνών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο συνήγορος του 28χρονου Αφγανού, Γιώργος Ζερβός, τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι αναμφίβολα σεβαστή, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση του ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά και ο εντολέας του θα απαλλαχθεί. Ο 28χρονος επιστρέφει στη φυλακή. Να σημειωθεί ότι καταδικαστική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

Διαβάστε επίσης:

Σχ.χρ. 22-23: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία – Oι κρίσιμες ημερομηνίες

Μέχρι και…γερανό επιστράτευσε για να δει τη νεογέννητη εγγονή του – Μια απίθανη οικογένεια από τη Δράμα (φωτό)

H Εριέττα Κούρκουλου έγινε μαμά – Η πρώτη φωτογραφία του μωρού