Κρήτη: Στο νοσοκομείο δύο αδελφάκια 3 και 6 ετών – Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

Κρήτη: Στο νοσοκομείο δύο αδελφάκια 3 και 6 ετών – Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στην παιδιατρική κλινική, μεταφέρθηκαν με Εισαγγελική παραγγελία δυο αδέλφια, αγόρια, 6 και 3 ετών, αφού μετά από έλεγχο των υγειονομικών υπηρεσιών κρίθηκε ακατάλληλο το περιβάλλον που διαβιούσαν.

Διαβιούσαν σε ακατάλληλο περιβάλλον

Tα παιδιά που κατάγονται από χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ζούσαν χωριστά λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων στην οικογένεια. Το εξάχρονο αγόρι είχε αναλάβει ο παππούς ο οποίος ζει σε άλλο χωριό, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το παιδί φέτος δεν πήγε στο σχολείο.

Το μικρότερο αγόρι, τριών ετών, ζει με τον πατέρα του, ωστόσο κρίθηκαν ακατάλληλες οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωναν με αποτέλεσμα ο Εισαγγελέας να αφαιρέσει την επιμέλεια από τους γονείς των δυο ανηλίκων και να ζητήσει την μεταφορά των παιδιών σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας για όσο αυτό κριθεί απαραίτητο, ενώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ιατρικές εξετάσεις όπως προβλέπει η διαδικασία.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία εργάζεται η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, προκειμένου τα δυο αδέλφια να νιώσουν τη θαλπωρή που έχουν ανάγκη. Την προσπάθεια αυτή συνδράμει καθημερινά ο Ερυθρός Σταύρος, ενώ διακριτικά συμβάλει σε ό,τι χρειαστεί και η αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου. Τα δυο αγόρια είναι καλά στην υγεία τους και θα αναχωρήσουν για τη δομή φιλοξενίας, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Διαβάστε επίσης:

Χειρόγραφο σημείωμα της μικρής Τζωρτζίνας – «Μαμά, είσαι κακιά» – Τι κρύβουν οι μελανιές της 9χρονης;

Νέες μαρτυρίες “φωτιά” για την υπόθεση Άλεξ – Τον “έχτισαν” στην Μπαρμπούτα;

Τραγωδία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 6χρονο με ποδήλατο

 

Ροή Ειδήσεων