Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ΕΕΑΑ IRONKIDS® Vouliagmeni 2023-Παιχνίδια, εκπλήξεις, λούνα πάρκ, face painting

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ΕΕΑΑ IRONKIDS® Vouliagmeni 2023-Παιχνίδια, εκπλήξεις, λούνα πάρκ, face painting

Την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση από την εμπειρία του IRONMAN® θα έχουν οι μικροί φίλοι του αθλητισμού που θα συμμετάσχουν στο IRONKIDS® Vouliagmeni 2023, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 09:00, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ακτή Βουλιαγμένης.

Στόχος του ΕΕΑΑ IRONKIDS® Vouliagmeni είναι να ενθαρρύνει παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να εξασκηθούν σε τρεις εναλλακτικές διαδρομές, 400, 800 και 1.200 μέτρων, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας δίπλα στη θάλασσα.

Παιχνίδια, εκπλήξεις, λούνα πάρκ, face painting κι ένας αγώνας τρεξίματος από τον θρύλο IRONMAN® περιμένει τους μικρούς υπεραθλητές, ενώ οι μασκότ της ΕΕΑΑ θα βρίσκονται εκεί για να τους δείξουν τον δρόμο της ανακύκλωσης. Η εκδήλωση με μότο KIDS – FUN – RUN δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά έχει στόχο τη διασκέδαση. Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα λάβουν μετάλλιο συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που, στο πλαίσιο του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece, δίνουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να ζήσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία της συμμετοχής, μέσω μίας διοργάνωσης που είναι, φυσικά, προσαρμοσμένη στα μέτρα τους. Είμαστε σίγουροι πως κάποια από τα παιδιά που θα ζήσουν αυτήν την εμπειρία θα επιστρέψουν σε λίγα χρόνια από σήμερα στον ίδιο χώρο ως τριαθλητές. Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που είναι μέρος αυτής της προσπάθειας μύησης των παιδιών στο μεγαλείο του αθλητισμού και του τριάθλου», δήλωσε η Βάσια Μπιρλιράκη, CEO της ΕΥ ΖΗΝ Greece, επίσημο διοργανωτή του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece.

Το ΕΕΑΑ IRONKIDS® Vouliagmeni είναι παράλληλη εκδήλωση του διάσημου αγώνα τριάθλου IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece, που πραγματοποιείται στις 22 Οκτωβρίου 2023, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Πρόκειται για μία τριήμερη γιορτή που θα φιλοξενήσει περισσότερους από 5.000 αθλητές, επισκέπτες και εθελοντές από όλον τον κόσμο, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το infokids.gr ως χορηγός επικονωνίας είχε την ευκαρία να συνομιλήσει με κάποιους  από τους αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση 

Βάσω Σαξώνη

Τι προετοιμασία θα προτείνατε για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει το IRONMAN® ή το IRONMAN® 70.3®, υποθέτοντας βέβαια ότι ήδη διαθέτει την υποδομή για να σκεφτεί να μπει σε έναν αγώνα τέτοιου μεγέθους;

«Σίγουρα το να λάβεις μέρος σε έναν αγώνα IRONMAN® και IRONMAN® 70.3® δεν είναι μια απλή υπόθεση! Έχοντας προσωπική εμπειρία από την περσινή μου συμμετοχή στο ποδηλατικό σκέλος του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece, σίγουρα δεν θα μπορούσα να ολοκληρώσω τα 90χλμ εάν τους προηγούμενους 5 μήνες δεν είχα επικεντρωθεί στοn στόχο μου με εντατικές προπονήσεις! Ταυτόχρονα μαζί με εμένα, προπονούνταν κ ο σύζυγός μου, Φώτης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να συμμετάσχει κ εκείνος στον αγώνα ! Όλο αυτό απαιτούσε και από τους δυο μας πολλές προσωπικές θυσίες για να φτάσουμε στον στόχο μας. Πολλές ώρες προπόνησης , ξυπνήματα τις πρώτες πρωινές ώρες, πολλές φορές πριν ακόμη ξημερώσει, προκειμένου να προλάβουμε τις προπονήσεις πριν ξεκινήσουν οι άλλες υποχρεώσεις της ημέρας. Σίγουρα υπήρχε κούραση, τόσο σωματική όσο και ψυχική… Όμως το γεγονός ότι ήμασταν μαζί σε όλο αυτό, μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε… Ο ένας κατανοεί και στηρίζει τον άλλον!».

Πώς πρέπει κατά την γνώμη σας να διαχειριστεί τον αγώνα σωματικά, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες τερματισμού του;

«Σίγουρα η πρώτη κινητήρια δύναμη είναι η θέληση και το μυαλό, γιατί το σώμα είναι βαθιά κουρασμένο και πολλές φορές δεν θέλει να ακολουθήσει. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να είσαι απόλυτα σωστά προετοιμασμένος, από την αρχή των προπονήσεων μέχρι και την ώρα του αγώνα. Αυτό σίγουρα προϋποθέτει την ύπαρξη ενός σωστού προπονητικού προγράμματος και ακόμη καλυτέρα, εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, ενός προπονητή. Τεράστιο ρόλο παίζει, επίσης, η σωστή διατροφή. Γιατί το πιο σημαντικό πέρα από τον χρόνο που θα πιάσεις, είναι να μπορέσεις να τερματίσεις υγιής και χωρίς τραυματισμούς.

Το προηγούμενο διάστημα πάντα συμμετέχουμε και σε άλλους μικρότερους αγώνες τριάθλου, και ως προπόνηση για το IRONMAN®. Εγώ δυστυχώς είμαι τραυματισμένη στα γόνατα και γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να κάνω το δρομικό μέρος. Ελπίζω του χρόνου να έχει διορθωθεί το πρόβλημα αυτό, ώστε να απολαύσω ολόκληρο τον αγώνα.

Τα παιδιά μας είναι ενήλικα και μας θαυμάζουν για όλο αυτό! Εμείς προσπαθούμε να τους περάσουμε τα μηνύματά μας και να τους δείξουμε ότι όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια αξίζει. Μπορεί οι στιγμές προπόνησης να έχουν την κούρασή τους, αλλά είναι υπέροχο να κολυμπάς στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας και να ποδηλατείς στην παραλιακή με αυτή την πανέμορφη θεά! Τα συναισθήματα τελικά κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι μοναδικά… από την συγκίνηση στην έναρξη ακούγοντας τον Εθνικό μας Ύμνο, τα χειροκροτήματα και τις φωνές του κόσμου, της οικογένειας και των φίλων μας που είναι εκεί και υποστηρίζουν με τη ψυχή τους, αλλά και των συναθλητών που αγωνίζονται και εκείνοι. Όλοι μαζί παροτρύνουμε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του αγώνα, μέχρι και τον τερματισμό όπου σε πλημμυρίζουν άπειρα συναισθήματα, ίσως και δάκρυα συγκίνησης, για όλη αυτή την εμπειρία την οποία βιώνεις. Και τερματίζεις με ένα τεράστιο χαμόγελο και ευτυχισμένος τελικά..!».

Αγγελική Γιαννή – Δημήτρης Πανταζής

Συμμετέχετε οικογενειακώς φέτος μαζί με τον 8χρονο γιο σας στο IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni Greece 2023, εσείς στον αγώνα τριάθλου και ο γιος σας στο IRONKIDS® Vouliagmeni. Πώς πήρατε την απόφαση; 

«Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω την εμπειρία ενός τέτοιου μεγάλου αγώνα μέσα από την οπτική της απλής αθλούμενης μαμάς.

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να μπορούμε να πούμε πως συμμετέχουμε σε όλα τα IRONMAN® 70.3® που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο είναι μια μεγάλη απόφαση που πρέπει να παρθεί… ρωτάμε τους εαυτούς μας: να δηλώσουμε συμμετοχή στον αγώνα, θα τα καταφέρουμε; Η μισή δουλειά ουσιαστικά έχει γίνει με την απόφαση να κάνουμε για άλλη μια φορά τις θυσίες για να καταφέρουμε να ζήσουμε την εμπειρία».

Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στον γιο σας με τον οποίο θα μοιραστείτε αυτή την σπουδαία αθλητική εμπειρία;

«Ο μικρός μας Αλέξανδρος έχει μάθει από εμάς να είναι υπομονετικός και να αγωνίζεται ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Βλέπει και συμμετέχει στην προετοιμασία, προπονείται κι αυτός στο ποδήλατο που του αρέσει, και βλέπει τις μεταπτώσεις όταν δεν πάνε καλά οι προπονήσεις ή και το αντίθετο. Η απόφαση να δηλώσουμε συμμετοχή και για εκείνον ήταν αυτονόητη για εμάς αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο παιδικός αγώνας. Οι μέρες πριν τον αγώνα και ειδικά η μέρα του παιδικού αγώνα είναι σαν γιορτή και δεν θα θέλαμε ο γιος μας να χάσει μια τέτοια εμπειρία. Πλέον είναι και γι’ αυτόν κάτι που το περιμένει. Η περσινή διοργάνωση IRONKIDS® Vouliagmeni ήταν φτιαγμένη για τα παιδιά και αυτά το έζησαν με την ψυχή τους. Το περιβάλλον ήταν απίθανο, η χάραξη των διαδρομών, η αψίδα, ο κόσμος – όλα ήταν μικρογραφία του μεγάλου αγώνα και όλοι ήταν χαμογελαστοί.

Για την ιστορία ο Αλέξανδρος ξεκίνησε το τρέξιμο πολύ γρήγορα (το πήρε από το μπαμπά του αυτό) και ενώ ήταν πρώτος, στην τελευταία στροφή έπεσε. Σηκώθηκε όμως αμέσως για να τερματίσει μετά από λίγα μέτρα δεύτερος, αλλά χαμογελαστός, καθώς εμείς φωνάζαμε από χαρά και περηφάνια!

Δεν έχουμε να στείλουμε εμείς κάποιο μήνυμα στο παιδί μας, νομίζω πως το ίδιο το παιδί μάς έδωσε όλα τα μηνύματα που χρειαζόμασταν… Προτρέπω όλους τους γονείς να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους, για να λάβουν και εκείνοι τα μηνύματα από τα δικά τους παιδιά. Το Ευ Αγωνίζεσθαι , την προσπάθεια, την παρέα, το γέλιο, το να μην τα παρατάς και να είσαι ευχαριστημένος με την κάθε στιγμή, την κάθε εμπειρία.

Ο Δημήτρης και εγώ θεωρούμε ότι η εμπλοκή σε έναν τέτοιο αγώνα είναι ένα υγιές περιβάλλον για να κινείται το παιδί μας και τον προτρέπουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ράνια Γιαννακοπούλου

Πώς πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στο φετινό IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece;

«Από το 2019 όπου έλαβε χώρα το πρώτο IRONMAN® 70.3® στην Ελλάδα, παίρνω κάθε χρόνο μέρος γιατί είναι ένας αγώνας που αντίστοιχός του δεν γινόταν μέχρι πρότινος στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας αλλά και ονόματα του εξωτερικού. Τώρα που πλέον γίνεται και δίπλα στο σπίτι μας, στο καλύτερο μέρος της Αττικής με αυτή τη μαγευτική διαδρομή, δεν θα μπορούσα να λείπω».

Ποιο είναι το κίνητρο ενός καλού δρομέα ο στόχος για υψηλότερες επιδόσεις ή η ευχαρίστηση σε κάθε στιγμή της διαδρομής;

«Θα μιλήσω για το δικό μου κίνητρο, που δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλό δρομέα, είμαι μια απλή αθλούμενη. Εγώ πάντα, συμμετέχω σε όλους τους αγώνες για τη χαρά της συμμετοχής, γιατί έρχομαι σε επαφή με φίλους και συναθλητές. Δεν ασχολούμαι με χρόνους και επιδόσεις, αλλά το μόνο που αποζητώ είναι να περάσω υγιής τη γραμμή του τερματισμού, πάντα με χαμόγελο».

Ζαφείρης Παπαδημητρίου

Πώς πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στο φετινό IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece;

«Ένας αγώνας IRONMAN® είτε 140.6® είτε 70.3®, προσφέρει μοναδικές στιγμές σε κάθε συμμετέχοντα. Ο αγώνας IRONMAN® 70.3® Greece στη Βουλιαγμένη διεξάγεται στο μέρος που προπονούμαι σχεδόν καθημερινά, οπότε δεν γίνεται να μην πάρω μέρος. Η περσινή διοργάνωση μάς αποζημίωσε με τον άψογο σχεδιασμό της, οπότε αναμένουμε τα καλύτερα και φέτος».

Ποιο είναι το κίνητρο ενός καλού δρομέα ο στόχος για υψηλότερες επιδόσεις ή η ευχαρίστηση σε κάθε στιγμή της διαδρομής;

«Πάντα προσπαθώ να βελτιωθώ τόσο ως προς τους χρόνους όσο και ως προς τη γενικότερη παρουσία μου σε κάθε αγώνα. Δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς οι λοιπές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία. Ωστόσο, κάθε αγώνας προσφέρει μοναδικές στιγμές ευχαρίστησης, αλλά και “πόνου” στη διαδρομή προς τον τερματισμό».

ΕΥ ΖΗΝ Greece, Ζαχαρίας Αντωνιάδης, Race Director IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece

Μιλήστε για την εμπειρία της συμμετοχής στο Ironkids® Vouliagmeni . Ποια είναι η προετοιμασία που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση; Πώς είναι διαμορφωμένοι οι αγώνες; Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει; Ποιοι είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσουν οι μικροί αθλητές μέσα από τη συμμετοχή τους;

«Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια και τις δυνατότητες των παιδιών. Τα παιδιά 6-7 ετών τρέχουν μια διαδρομή 400μ., τα παιδιά 8-9 ετών τρέχουν 800μ. και τα μεγαλύτερα παιδιά 10-12 ετών τρέχουν 1.200μ. Ο αγώνας δεν είναι σε καμία περίπτωση απαιτητικός, ώστε να μπορεί όποιο παιδί θέλει να συμμετέχει, παίρνοντας μια γεύση από το πως είναι να λαμβάνεις μέρος σε ένα παγκόσμιο αγώνα τριάθλου IRONMAN®. Το Ironkids® Vouliagmeni δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά όλα τα παιδιά λαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο για τη συμμέτοχή και την προσπάθειά τους. Είναι μια ευκαιρία οι μικροί μας φίλοι να μυηθούν στον αθλητισμό, να τρέξουν μαζί με τους γονείς τους, να ζήσουν τα συναρπαστικά συναισθήματα χαράς που προκαλεί η γραμμή της εκκίνησης και η αψίδα του τερματισμού, και γιατί όχι, να γίνουν οι επόμενοι υπεραθλητές, οι επόμενοι IRONMAN®. Φέτος, έχοντας ως επίσημο ονομαστικό χορηγό την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, περνάμε ένα ακόμα μήνυμα: τη μεγάλη σημασία που έχει η ανακύκλωση για την προστασία του πλανήτη μας και το πόσο απαραίτητη είναι για την “κληρονομιά” που αφήνουμε στις επόμενες γενιές».

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 21/10 στο Ironkids® Vouliagmeni με πολλές εκπλήξεις, παιχνίδια και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια!

Website: https://www.ezgreece.gr/index.php/sport-events/ironman-70-3-greece-vouliagmeni

Το Ιnfokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023
Διαβάστε επίσης:

Θάλεια Ματίκα: Τι ήταν αυτό που τη σόκαρε στην πρώτη της εγκυμοσύνη

Κρήτη: 52χρονος παρακολουθούσε παιδιά σε κολυμβητήριο και αυνανιζόταν

Βιωματικά εργαστήρια προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης με τον Δρ. Στέλιο Πελασγό 2023 – 2024