Ξεκινούν εμβολιασμοί κατ’ οίκον και σε ιατρεία από ιδιώτες γιατρούς

Ξεκινούν εμβολιασμοί κατ’ οίκον και σε ιατρεία από ιδιώτες γιατρούς

Πριν λίγο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε στο πώς θα γίνουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και ποια θα είναι η αμοιβή των γιατρών. Πρόσθεσε όμως ότι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εμβολιασμό και στο ιατρείο του ιδιώτη γιατρού.

Ο ΓΓ του υπουργείου επισήμανε ότι ξεκινάει σε λίγες μερες ο κατ’ οίκον εμβολιασμός.  Αύριο ψηφίζονται οι σχετικές διατάξεις στη Βουλή και στη συνέχεια θα υπάρχει κάλεσμα στους ιδώτες γιατρούς.

Δικαιούχοι είναι μεταξύ άλλων, όσοι εμφανίζουν μεγαλη δυσκολία κατά τη μετακίνησή τους ή πάσχουν από βαριά ψυχική νόσο, π.χ. το Αλτσαχαϊμερ.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν με το μονοδοσικό εμβόλιο της johnson and jonhson. H αμοιβή θα είναι συγκεκριμένη για τους γιατρούς, ενώ θα μπορούν να πραγματοποιούνται και εμβολιασμοί στο ιατρείο.

Ο πολίτης δεν θα έχει καμιά υποχρέωση, θα καλύπτεται από το ελληνικό δημόσιο, ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι επιχειρησιακά μπορεί να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.

“Θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο με έναν ξεκάθαρο μήνυμα “Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Μπορούμε τότε να πετύχουμε το 85% μέσα στο καλοκαίρι”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων