Ξέρετε ποια είναι η σωστή ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να εφαρμόζετε πριν βγείτε στον ήλιο;

Ξέρετε ποια είναι η σωστή ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να εφαρμόζετε πριν βγείτε στον ήλιο;

Το αντηλιακό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, ειδικά το καλοκαίρι, και όλες ξέρουμε καλά πως δεν πρέπει να βγαίνουμε από το σπίτι, αν πρώτα δεν το έχουμε εφαρμόσει. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουμε όλες και κάνουμε συχνά λάθος, είναι η σωστή εφαρμογή του αντηλιακού. Πώς δηλαδή εφαρμόζουμε σωστά το αντηλιακό για να έχουμε σωστή προστασία από τον ήλιο και τι συμβαίνει στην αντίθετη περίπτωση.

Μήπως, λοιπόν, απλώνεις μικρότερη ποσότητα αντηλιακού από αυτή που χρειάζεσαι;

Η Βασιλική Μουσάτου, MD, PhD Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη Δερματολογικού Κέντρου Bioiatriki + Derma Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, απαντά σε 6 sos ερωτήσεις για το αντηλιακό και μας λύνει βασικές απορίες ή λεπτομέρειες που αγνοούσαμε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Ποια είναι η σωστή ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να εφαρμόζουμε;

Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο αντηλιακό από όσο συνήθως χρησιμοποιούμε. Για το πρόσωπο, σε ποσότητα χρειάζεται ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε εφαρμογή, ενώ για το σώμα, ποσότητα όση ένα γεμάτο σφηνοπότηρο.

2. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής αντηλιακού για να σιγουρευτούμε ότι έχουμε καλύψει όλες τις περιοχές και είμαστε προστατευμένοι;

Η καλύτερη εφαρμογή γίνεται πριν ξεκινήσουμε για την παραλία, πριν φορέσουμε μαγιό για να καλυφθούν και οι περιοχές κοντά στα όρια του. Άφθονη ποσότητα σε πρόσωπο και σώμα χωρίς να ξεχνάμε αυτιά, αυχένα – κεφάλι (αυτό αφορά κυρίως τους άνδρες), πέλματα και επαναλαμβάνουμε μετά από κάθε βουτιά, ή όσο συχνότερα μπορούμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκίτσο για τα θύματα της οπαδικής βίας: Άλκης Καμπανός και Μιχάλης Κατσούρης μαζί στον ουρανό

Λευτέρης Πετρούνιας: Με την Βασιλική Μιλλούση και τις κόρες τους στην Κύπρο (φωτο & video)

Μεσολόγγι: Πατέρας άφησε την 4χρονη κόρη του κλειδωμένη στο αμάξι – Ημιλιπόθυμη απεγκλωβίστηκε η μικρή

Ροή Ειδήσεων