Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Και πέμπτο μωρό γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα – Σε εξέλιξη έλεγχοι DNA

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Και πέμπτο μωρό γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα - Σε εξέλιξη έλεγχοι DNA

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Και πέμπτο μωρό γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα – Σε εξέλιξη έλεγχοι DNA

Γεννήθηκε και πέμπτο μωράκι από παρένθετη μητέρα στο Νοσοκομείο Χανίων μέσα σε μία εβδομάδα, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εμπορίας βρεφών με εμπλοκή κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Τα πέντε μωρά φιλοξενούνται στη μονάδα νεογνών του ιδρύματος και δέχονται και αυτά όπως και οι γυναίκες που τα κυοφόρησαν την φροντίδα και την αγάπη γυναικολόγων, ψυχολόγων, μαιών και παιδιάτρων του νοσοκομείου.

Παράλληλα, η διοίκηση σε συνεργασία με τους διευθυντές των κλινικών, βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε οι γονείς να πάρουν στα σπίτια τους τα μωρά, εφόσον τα έχουν αποκτήσει με νόμιμο τρόπο μέσω των παρένθετων μητέρων.

Σε εξέλιξη έλεγχοι και διαδικασίες

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, για όλα τα μωρά που γεννήθηκαν στα Χανιά έχει υπάρξει ενδιαφέρον από ζευγάρια στο πλαίσιο συμφωνιών μέσω της κλινικής, αλλά εκκρεμούν τα τεστ DNA ώστε να διαπιστωθεί αφενός εάν ήταν όντως δικά τους τα έμβρυα και αφετέρου ο έλεγχος όλων των δικαιολογητικών (δικαστικές αποφάσεις, συμφωνία για κυοφορία) ώστε να διαπιστωθεί ότι η διαδικασία έχει γίνει νόμιμα.

Πάντως, ο αριθμός των γεννήσεων είναι ενδεικτικός των πρωτοφανών διαστάσεων που έχει λάβει η συγκεκριμένη υπόθεση που συγκλονίζει τα Χανιά.

Τέσσερις προφυλακίσεις

Για την υπόθεση, προφυλακίστηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τέσσερα άτομα, μετά από μαραθώνιες απολογίες: Ο 73χρονος γιατρός, ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ένας 44χρονος εμβρυολόγος, που εργαζόταν στη μονάδα, η γραμματέας της μονάδας και μία ακόμη γυναίκα η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις για τις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν προσαχθεί, η μαία της μονάδας και η βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Και οι οκτώ προσαχθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτές της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης

Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε 12χρονο παιδί λιποβαρές και με τραύματα – Κατήγγειλε πατέρα και μητριά για κακοποίηση

Υπέροχη Ελληνίδα γιαγιά παίρνει αγκαλιά το μωρό τουρίστριας μέσα στο μετρό για να το ηρεμήσει (βίντεο)

Ροή Ειδήσεων