Κυψέλη: Ισόβια στη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου – « Μου έδειξε που έθαψε το παιδί…»

Κυψέλη: Ισόβια στη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου – « Μου έδειξε που έθαψε το παιδί…»

Ισόβια για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της Ανδρέα στην Κυψέλη ήταν η ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων για την 30χρονη μητέρα. Το έγκλημα είχε συνταράξει το πανελλήνιο καθώς η σορός του παιδιού είχε θαφτεί στην ταράτσα της πολυκατοικίας και ο πατριός του, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στις φυλακές, περιέφερε τα οστά του μέσα σε εργαλειοθήκη.

Σε ισόβια καταδικάστηκε η μητέρα για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα

Κατά την απολογία της στο δικαστήριο, η 30χρονη μητέρα αρνήθηκε την εμπλοκή της στη δολοφονία του παιδιού, υποστηρίζοντας πως ζητούσε από το σύντροφό της να σταματήσει να χτυπάει τον Αντρέα.

Η κατηγορία ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η μητέρα στην απολογία της δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές γιατί δεν κατήγγειλε τον σύντροφό της ,ο οποίος μετά από την προφυλάκισή του έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στη φυλακή.

«Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Μου έδειξε που έθαψε το παιδί…»

«Του έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Εκείνος χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία» υποστήριξε χαρακτηριστικά η κατηγορουμένη για να αναφέρει ακόμη τα εξής:

«Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο τσατ έπαιζα παιχνίδια δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου. Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδούπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην Αστυνομία ότι εσύ το έκανες. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είναι η καλύτερη λύση, είπε, και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο. Μου έδειξε που έθαψε το παιδί…».

Η 30χρονη μητέρα αρνήθηκε την εμπλοκή της στη δολοφονία του παιδιού, υποστηρίζοντας πως ζητούσε από το σύντροφό της να σταματήσει να χτυπάει τον Αντρέα

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για μια από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις στην καριέρα του και ζήτησε να επιβληθεί στην 30χρονη κάθειρξη 15 ετών.

«Επικαλέστηκε ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Είχε μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της» ανέφερε για την κατηγορουμένη ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και έμπλεκε με τους λάθους ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις».

Τον είχε σκοτώσει ο σύντροφός της ενώ εκείνη έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή και στη συνέχεια ο άντρας τον έθαψε στην ταράτσα του σπιτιού που έμεναν ,μετά τον ξέθαψε και κουβαλούσε τα οστά του σε εργαλειοθήκη και στο τέλος τα είχε τοποθετήσει σε ένα κουτί στο μπαλκόνι.

Η δίκη διήρκησε μόλις 8 ώρες και ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη το δικαστήριο επέβαλλε την ανώτατη των ποινών.

Η υπόθεση από τον περασμένο Φεβρουάριο που αποκαλύφθηκε προκάλεσε σοκ

Από τον Ιανουάριο του 2017 κανείς δεν είχε δει το μικρό Ανδρέα  στη γειτονιά του στην Κυψέλη .Το παιδί ζούσε με την μεγαλύτερη αδερφή του τη μητέρα του και τον σύντροφό της σε ένα διαμέρισμα .

Το κορίτσι αποκαλύπτει στους αστυνομικούς τι  συνέβη και δεν ξαναείδε τον μικρό αδερφό της:

«Κάποια ημέρα είχα πάει στο σπίτι ενός συμμαθητή κοντά στο σπίτι μας για να παίξω. Η μητέρα μου επικοινώνησε με τη μητέρα του φίλου μου και της ζήτησε να με φιλοξενήσουν για εκείνο το βράδυ, καθώς είχε κάποια δουλειά. Το επόμενο πρωί επέστρεψα στο σπίτι μου και ενημερώθηκα από τη μητέρα μου ότι είχε έρθει ο πατέρας μου από την Πολωνία και πήρε τον Ανδρέα. Απόρησα καθώς κάτι τέτοιο συνέβη πολύ ξαφνικά.

Επίσης παρατήρησα ότι έλειπαν τα ρούχα του αδελφού μου από την κοινή ντουλάπα ενώ έλειπε και το κρεβάτι του.

Όταν ρώτησα τη μητέρα μου μου είπε ότι εφόσον έφυγε ο αδελφός μου δεν τους ήταν χρήσιμο και το πέταξαν…”. Καταλήγοντας στην κατάθεσή της η 14χρονη ανέφερε ότι είχε να μιλήσει με τον πατέρα της από το 2014 ενώ με την αδελφό της από την ημέρα που υποτίθεται ότι έφυγε για την Πολωνία…

Οι αστυνομικοί λίγο πριν την αποκάλυψη του εγκλήματος παίρνουν μία πληροφορία για το ζευγάρι. Αρχίζουν και ερευνούν. Εντοπίζουν  την κόρη που είναι σε ανάδοχη οικογένεια ,εντοπίζουν τον πατέρα στην Πολωνία αλλά δεν μπορούν να εντοπίσουν τον μικρό.

Η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος ήταν το 2017 .Ο πατριός του ανακρίνεται και ομολογεί τα πάντα:

Ότι τον σκότωσε, τον έθαψε στην ταράτσα του σπιτιού στη συνέχεια ξέθαψε τα οστά και τα κουβαλούσε μαζί του σε μία εργαλειοθήκη .Την ημέρα που συνελήφθη αποκάλυψε στις αρχές που είχε  θάψει το παιδί : σε ένα κουτί στο μπαλκόνι .

Η  μητέρα έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή.

Τα όσα ζούσε ο 7χρονος ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο .Ξύλο και τιμωρίες .Η αδερφή του θα αποκαλύψει ότι  ο 33χρονος τον χτυπούσε, τον ανάγκαζε να κάθεται όρθιος στις γωνίες του σπιτιού, του απαγόρευε τη σίτιση και στις περιπτώσεις που λόγω πείνας έπαιρνε φαγητό από την κουζίνα τον ξαναχτυπούσε! Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο 33χρονος με τη “χρήση σιδερένιου εργαλείου “έσπαγε” τα δάκτυλα του αδελφού της”!

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στο διαμέρισμα της οικογένειας στη Κυψέλη και στη συνέχεια θάφτηκε στην ταράτσα του οικήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

«Τον υποχρέωσε την ημέρα του θανάτου από κοινού με τον σύντροφό της εν είδει τιμωρίας και ενδεχομένως με ακινητοποιημένα τα χέρια του να στέκεται όρθιος στον τοίχο σε μια γωνιά του σπιτιού επί πολλές ώρες  με συνέπεια το θύμα να περιέλθει σε κατάσταση έντονης ψυχικής και σωματικής αδυναμίας και δεν αφαίρεσε την μονωτική ταινία  πάχους πέντε εκατοστών που είχε τοποθετήσει στο παιδί ο σύντροφός της προκαλώντας έτσι στον ανήλικο ασφυξία .»

Διαβάστε επίσης:

Ο ΕΟΠΥΥ δίνει πλέον τη δυνατότητα συνταγογράφησης ειδικών θεραπειών από παιδιάτρους

Tα παιδιά ανακαλύπτουν την μαγεία της επιστήμης με διαδραστικό τρόπο στο Μουσείο Πειραμάτων (29/1)

«Μπελ: Ο δράκος και η πριγκίπισσα»: Μία φανταστική anime περιπέτεια έρχεται στα σινεμά (26/01)

Ροή Ειδήσεων