Κύβος του Ρούμπικ: Το παιχνίδι που υπόσχεται να συναρπάσει το παιδί σας

Κύβος του Ρούμπικ: Το παιχνίδι που υπόσχεται να συναρπάσει το παιδί σας

Είναι γεγονός πως, τη σήμερον ήμερα, τα περισσότερα παιδιά στρέφονται διαρκώς στα τεχνολογικά μέσα όταν καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε τρόπους διασκέδασης.

Το παιχνίδι στους δρόμους, σημείο αναφοράς για τα παιδιά παλαιότερων γενιών, έχει δώσει πλέον τη θέση του στην τηλεόραση, το Gaming, την περιήγηση στα Social Media, απομακρύνοντας έτσι τη σύγχρονη νεολαία από ποιοτικές μορφές ψυχαγωγίας που προωθούν την καλλιέργεια του πνεύματος και την ανάπτυξη των προσωπικών τους δεξιοτήτων.

Τη λύση στο συγκεκριμένο ανησυχητικό φαινόμενο είναι εδώ για να δώσει το Cubestore.gr, το πρώτο ελληνικό κατάστημα αποκλειστικά για τον Κύβο του Ρούμπικ και το Speedcubing, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Κύβος του Ρούμπικ δεν είναι κάτι καινούριο. Αντιθέτως, κυκλοφορεί στην αγορά για δεκαετίες και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών σε πωλήσεις. Ποτέ όμως δεν γνώριζε την άνθιση της οποίας χαίρει τα τελευταία χρόνια, με την εξάπλωση του να φτάνει σε κάθε γωνία της υφηλίου και τον κύβο να αριθμεί πλέον πολλούς εκατομμύρια φίλους.

Οι γρηγορότεροι αυτών διαγωνίζονται ανά δύο χρόνια στο Πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WCA) και πετυχαίνουν να επιλύσουν τους κύβους με ιλιγγιώδεις ταχύτητες (το παγκόσμιο ρεκόρ για τον συνηθισμένο κύβο 3×3 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 3,47s).

Τέτοιοι χρόνοι παραμένουν προφανώς απλησίαστοι για την πλειονότητα του πληθυσμού, ωστόσο ένας αφοσιωμένος ερασιτέχνης μπορεί να προσεγγίσει χρόνους στην περιοχή των 20 δευτερολέπτων εάν εξασκείται τακτικά.

Έτοιμοι για Speedcubers;

Είτε επιθυμεί να γίνει ένας Speedcuber (έτσι ονομάζονται όσοι ασχολούνται με το άθλημα του Speedcubing, της ανταγωνιστικής δηλαδή επίλυσης του κύβου και άλλων συνδυαστικών παζλ, όπως αναλύθηκε παραπάνω), είτε ψάχνει απλά κάτι δημιουργικό για να αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο του, το παιδί σας μπορεί να είναι το επόμενο που θα παρασυρθεί από τη μαγεία του Κύβου του Ρούμπικ, μέσω των επιλογών που του προσφέρει το Cubestore.gr.

Κύβοι τελευταίας τεχνολογίας, ενισχυμένοι με μαγνήτες και σχεδιασμένοι για επίτευξη ταχειών λύσεων, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες ενός παιχνιδιού που μπορεί πραγματικά να σαγηνεύσει τον οποιονδήποτε και αποτελούν μονόδρομο εάν θέλει κανείς να ασχοληθεί σοβαρά με τον κύβο και να βιώσει μια απολαυστική εμπειρία.

O GAN 12 αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας επιτυγχάνοντας υψηλότατες ταχύτητες χάρη στην ξεχωριστή σχεδιαστική νοοτροπία του.

Στο Cubestore.gr υπάρχουν διαθέσιμοι κύβοι σε όλα τα εύρη τιμών ώστε να βρει ο καθένας την επιλογή που του ταιριάζει στο δρόμο προς όλο και καλύτερους χρόνους επίλυσης.

Ο YJ MGC M 4X4 είναι ο best-seller της κατηγορίας 4X4 καθώς συνδυάζει ταχύτητα και σταθερότητα και προσφέρεται σε πολύ καλές τιμές.

 

Κύβοι διαφορετικής διάστασης από το συνηθισμένο 3×3 ή ακόμα και παζλ που αποκλίνουν από το παραδοσιακό κυβικό σχήμα, έχουν το δικό τους ξεχωριστό κοινό και προσφέρουν μια ιδιαίτερη πρόκληση.

MoYu WeiLong M Pyraminx MagLev

Smart Cubes… για παιχνίδι σε real time

Με την τεχνολογία να έχει σημειώσει άλματα, η νέα τάση στον χώρο του Speedcubing είναι οι Smart Cubes, οι κύβοι με την ενσωματωμένη μπαταρία και τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth με τις ηλεκτρονικές συσκευές σας.

Έτσι, καθίστανται πλέον εφικτές η αυτόματη χρονομέτρηση των λύσεων σας και η καταγραφή και αποθήκευση των κινήσεων οι οποίες σας οδήγησαν στην επίλυση του κύβου.

Επιπλέον, οι Smart Cubes δίνουν την συναρπαστική δυνατότητα υλοποίησης online «μαχών» με άλλους χρήστες από κάθε γωνία του πλανήτη, ώστε να μπορείτε να αναμετρηθείτε σε πραγματικό χρόνο με τους φίλους σας.

 

Ο GAN 356 i3 Bluetooth 3X3 είναι ο πιο εξελιγμένος Smart Cube της αγοράς.

Για όσους επιθυμούν τώρα να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στο speedcubing, η ιστοσελίδα του Cubestore.gr είναι εκεί για να τους βοηθήσει να πάρουν την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στα δικά τους «θέλω», παρέχοντας αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ένα από τα προσφερόμενα προϊόντα.

Μάλιστα, το αναλυτικό εκπαιδευτικό tutorial επίλυσης του κύβου μπορεί να γίνει αρωγός των cubers Ελλάδας και Κύπρου στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν τα μυστικά του κύβου.

Ένα γόνιμο χόμπι με πολλά οφέλη

Ο Κύβος του Ρούμπικ έχει έρθει για να μείνει και η ενασχόληση μαζί του θα αποδειχθεί σίγουρα ένα διασκεδαστικό και γόνιμο χόμπι, αποφέροντας σωματικά και πνευματικά οφέλη σε όσους καταπιαστούν με αυτό.

Η επίλυση του κύβου έχει αποδειχθεί ότι οξύνει την σκέψη, την παρατηρητικότητα και τη μνήμη, ενώ βελτιώνει τα αντανακλαστικά και βοηθάει στην αποβολή του περιττού άγχους.

Εσείς απλώς τοποθετήστε έναν Κύβο του Ρούμπικ στα χέρια του παιδιού σας και πολύ σύντομα σας υποσχόμαστε ότι θα «κολλήσει» με αυτόν.

Τι περιμένετε; Ακόμα να το δοκιμάσετε;

Ροή Ειδήσεων