Λινού: «Μακάρι να καταφέρουν οι γονείς να κάνουν self test στα παιδιά Νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων Δημοτικού»

Λινού: «Μακάρι να καταφέρουν οι γονείς να κάνουν self test στα παιδιά Νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων Δημοτικού»

Oι μαθητές όλων των βαθμίδων καλούνται να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία από την προσεχή Δευτέρα 10/5 με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος στο υποχρεωτικό self test.

Υπό το πρίσμα αυτής της επιστροφής, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ , Αθηνά Λινού, σε σημερινές της δηλώσεις στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τοποθετήθηκε εκτενώς για το άνοιγμα των σχολείων υπό τις παρούσες συνθήκες.

Καλύτερα να γίνονται υπαίθρια μαθήματα

Ειδικότερα, δήλωσε πως είναι σκεπτική ως προς το άνοιγμα των Δημοτικών , καθώς όπως είπε θέλει προσοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς και τόνισε καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στις τάξεις.

Δύσκολο να κάνουν οι γονείς το self test σε μαθητές μικρής ηλικίας

Ειδικότερα, για το ζήτημα τoυ υποχρεωτικού self test στους μικρούς μαθητές εξέφρασε επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσουν να το κάνουν οι γονείς λέγοντας «Να δούμε τι θα γίνει με τα σχολεία γιατί ναι μεν έχουμε τα self test αλλά τα μικρά παιδιά στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού θα είναι δύσκολη η εφαρμογή. Μακάρι να καταφέρουν οι γονείς να το εφαρμόσουν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα».

“Πώς θα κάνουν τα παιδιά του Δημοτικού το self test;” Τι απαντά η Β. Παπαευαγγέλου

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Ιnfokids.gr η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου ερωτηθείσα για το αν ισχύσει το σενάριο να επιστρέψουν οι μαθητές Δημοτικού στα θρανία με self test ποιος θα το διενεργεί απάντησε ότι  δεν χρειάζεται να πάει κάποιος στον παιδίατρο για μια τόσο εύκολη διαδικασία. “Οι γονείς θα κάνουν το τεστ στα μικρότερα παιδιά. Είναι τόσο εύκολο που δεν θα τους αγχώσει ούτε θα τους δυσκολέψει καθόλου.