Λυδία Κράουτς: Πώς είναι η ζωή της στις Φιλιππίνες, 3 χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας της

Λυδία Κράουτς: Πώς είναι η ζωή της στις Φιλιππίνες, 3 χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας της

Στις 3 Ιουνίου, το κοριτσάκι θα γίνει τεσσάρων ετών.

*Της Κλέλιας Κλουντζού

Με το επώνυμο της μητέρας της πλέον, η μικρή Λυδία Κράουτς ζει στις Φιλιππίνες μαζί με την γιαγιά της, την αδελφή της μητέρας της και τα τρία ξαδελφάκια της. Στις 3 Ιουνίου, το κοριτσάκι θα γίνει τεσσάρων ετών. Τρία χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία της μητέρας της από τον πατέρα της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η μικρή ζει σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από την Ελλάδα και προσπαθεί με την βοήθεια των δικών της ανθρώπων να επουλώσει τις πληγές της.

«ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την αλλαγή του επωνύμου για το συμφέρον της μικρής Λυδίας, προκειμένου να προστατευτεί η ψυχική ισορροπία της, όπως δηλώνει στο Infokids.

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αλλαγή επωνύμου της μικρής Λυδίας. Θεωρήθηκε σκόπιμη αυτή η αλλαγή από την οικογένεια της Καρολάιν, γιατί δεν επιθυμούσαν να φέρει η μικρή Λυδία το επώνυμο ενός στυγερού δολοφόνου, ο οποίος δολοφονώντας τη μητέρα της , την εναπόθεσε δίπλα στο άψυχο κορμί της. Αντιλαμβάνεστε ότι οι λόγοι είναι πάρα πολύ σοβαροί και με αίσθημα ευθύνης έγινε αυτή η ενέργεια.

Άλλωστε και προχθές δημοσιεύθηκε απόφαση του ΣτΕ συμπτωματικά, που δικαιολογεί την αλλαγή επωνύμου όταν χάνεται ο ουσιαστικός δεσμός πατέρα και παιδιών, οπότε σωστά έκρινε το ΣτΕ και δόθηκε το επώνυμο της μητέρας. Μην ξεχνάτε ότι η γονική μέριμνα έχει αφαιρεθεί απο τον Αναγνωστόπουλο εδώ και περίπου δύομιση χρόνια» υποστηρίζει ο κ. Χαρμάνης.

«ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ»

Από τον Οκτώβριο του 2022, η μικρή μαζί με την γιαγιά της ζει στην ιδιαίτερη πατρίδα της Καρολάιν. Η 4χρονη πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και απολαμβάνει τη στοργή και την θαλπωρή των δικών της ανθρώπων.

«Η Λυδία πηγαίνει στα προνήπια! Έχει γίνει μία κούκλα και μοιάζει καταπληκτικά με τη μητέρα της ! Η γιαγιά και η θεία της ευελπιστούν ότι μπορούν να της χαρίσουν ένα μέλλον τέτοιο, που θα διατηρήσει την ψυχική της ισορροπία. Ας μην αυταπατόμαστε ,κάποια στιγμή θα τη μάθει την αλήθεια θα πρέπει να τη μάθει με τέτοιο τρόπο ώστε πέρα από τα ψυχικά τραύματα που της άφησε αυτή η ειδεχθής συμπεριφορά του πατέρα της, να μπορέσει να ανταπεξέλθει.
Αυτή τη στιγμή είναι σε άριστη κατάσταση !
Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, μίλησα με το παιδί μέσω βιντεοκλήσης ! Είναι σχεδον τώρα 4 ετών είναι ένα ευτυχισμένο παιδί ,ένα χαρούμενο παιδί που μεγαλώνει με πάρα πολύ αγάπη και στοργή από το περιβάλλον του» !

«Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΛΥΔΙΑΣ»

Στις 11 Μαϊου συμπληρώνονται τρία χρόνια από την άγρια δολοφονία της 20χρονης μητέρας. Η γονική μέριμνα της Λυδίας, είχε αφαιρεθεί από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Οι γονείς της Καρολάιν, είχαν εκφράσει την πρόθεση, το παιδί να αλλάξει το όνομά του από τον Ιούνιο του 2021 όταν ο πατέρας της συνελήφθη στο μνημόσυνο της Καρολαϊν.

«Δεν αφορά δικαίωση αφορά το συμφέρον αυτού του παιδιού και μάλιστα δεν ξέρουμε πως τα φέρνει η ζωή. Εάν βρεθεί αυτό το παιδί στην Ελλάδα και είναι η Λυδία Αναγνωστοπούλου. Ήταν μία υπόθεση που έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη όλων λόγω της ιδιαιτερότητάς της», δηλώνει ο δικηγόρος.

Η δολοφονία της Καρολάιν είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τη στραγγάλισε μπροστά στα μάτια της κόρης τους και επί έξι εβδομάδες έπαιζε θέατρο με τις αρχές και την οικογένεια της 20χρονης, ισχυριζόμενος ότι διαρρήκτες είχαν εισβάλει στο σπίτι και σκότωσαν όχι μόνο την Καρολάιν, αλλά και τον σκύλο τους, πριν διαφύγουν. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας σε ισόβια κάθειρξη και σε 11,5 έτη πρόσκαιρη κάθειρξη κατά συγχώνευση για τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Αληθινή ιστορία: “Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, μου παρουσιάστηκε ένας όγκος στο κάτω δεξί μέρος του λαιμού…”

Τι πιθανότητες έχει μια γυναίκα να μείνει έγκυος μετά από θεραπεία για καρκίνο;

«Ο γιος που λαχταρούσε»: 33χρονη αρνήθηκε θεραπεία καρκίνου για να γεννήσει και έχασε τη ζωή της