Λύκειο: Σήμερα θα δοθεί το πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων

Λύκειο: Δίνεται πρόγραμμα προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων

Λύκειο: Σήμερα θα δοθεί το πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων

Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν οι εξετάσεις;

Με την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, σήμερα Δευτέρα, οι μαθητές θα παραλάβουν το πρόγραμμα των προαγωγικών ή απολυτηρίων εξετάσεων, καθώς το τελευταίο κουδούνι των Λυκείων θα χτυπήσει την Παρασκευή, 17 Μαΐου.

Η απόφαση του Υπουργείου ορίζει ότι το πρόγραμμα εξετάσεων ορίζεται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, οπότε σήμερα είναι η τελευταία μέρα που πρέπει να δοθεί το πρόγραμμα.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους μαθητές το αργότερο την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ ́ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου , ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους μαθητές το αργότερο την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ειδική εξεταστική περίοδο κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους/τις μαθητές/τριες που θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο..

Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Γενικό Λύκειο: Πότε τελειώνουν φέτος οι Πανελλήνιες 2024;

Αντίστροφη μέτρηση για τα Λύκεια: Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων

Εφηβεία: Τα 10 πιο συνηθισμένα ψέματα που λέει ένα παιδί στους γονείς (και γιατί)