Μητέρα Λέων: Τα χαρακτηριστικά που την κάνουν την πιο δυναμική μαμά του ζωδιακού

Μητέρα Λέων: Τα χαρακτηριστικά που την κάνουν την πιο δυναμική μαμά του ζωδιακού

Οι γυναίκες που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα χαρακτηρίζονται για το δυναμισμό, την ανεξαρτησία και την έντονη προσωπικότητά τους.

Λέγεται πως είναι οι βασίλισσες του ζωδιακού και θεωρούν ότι ο κόσμος… περιστρέφεται γύρω τους, ενώ έχουν γεννηθεί με την ικανότητα να καταφέρνουν όλα τους τα όνειρα. Όταν μια γυναίκα που ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα γίνει μητέρα, «παίρνει» μαζί της όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της.

Οι Λέαινες γιορτάζουν τα γενέθλιά τους από τις 23 Ιουλίου και ως μητέρες θεωρούνται ιδανικές από πολλές πλευρές. Έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολλά στα παιδιά τους και το σπουδαιότερο είναι, ότι βρίσκονται κάθε στιγμή στο πλάι τους.

Αν και σέβονται την παράδοση δεν είναι αντίθετες σε νεωτεριστικές ιδέες, ενώ δείχνουν με έντονο τρόπο την αγάπη τους στα παιδιά τους. Δεν συμβιβάζονται με το μέτριο και θέλουν να προσφέρουν πάντα το καλύτερο στην οικογένειά τους.

Η μαμά Λιοντάρι μαλακώνει μπροστά στο παιδί της, αλλά δεν αφήνει την μητρότητα να αλλάξει το «είναι» της, την κάνει – απλώς – κομμάτι του εαυτού της.

Ας δούμε τα 5 χαρακτηριστικά που την κάνουν την πιο δυναμική μαμά του ζωδιακού

Γενναιόδωρη

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι μαμάδες Λιοντάρια δεν συμβιβάζονται με το μέτριο. Αγαπούν τα όμορφα, ακριβά πράγματα, λατρεύουν το καλό φαγητό και –συνήθως- ξεκουράζονται μόνο με… πολυτελείς διακοπές.

Το ίδιο «απαιτητικά» θέλουν να είναι και τα παιδιά τους, γι’ αυτό θα τους προσφέρουν μόνο τα καλύτερα. Τους αρέσει να τα κακομαθαίνουν και χαίρονται όταν και εκείνα δεν συμβιβάζονται, όχι μόνο στα υλικά αγαθά αλλά και συναισθηματικά.

Επικοινωνιακή

Το χάρισμα της επικοινωνίας δόθηκε απλόχερα στις μαμάδες Λιοντάρια, χάρισμα το οποίο ξέρουν να το χρησιμοποιούν και με τα παιδιά τους.

Οι μητέρες λιοντάρια μιλούν στα παιδιά τους όπως θα μιλούσαν σε έναν… μικρό ενήλικα. Προσπαθούν να τους εξηγήσουν την κάθε κατάσταση με κάθε ειλικρίνεια, στηρίζουν τους στόχους των παιδιών, όπως θα έκαναν και με τους φίλου τους και συγκρατούν – όσο μπορούν – τον θυμό τους όταν τα παιδιά τους κάνουν λάθη.

Θέλουν τα παιδιά τους να νιώθουν άνετα μιλούν μαζί τους και να έχουν το θάρρος της γνώμης τους σε όλη τους τη ζωή.

Προστατευτική

Η μαμά που ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα θυμίζει κατά πολύ το ζώο – σύμβολο του ζωδίου της, το λιοντάρι. Η λέαινα γίνεται απίστευτα δυνατή και επικίνδυνη όταν απειλείται το μωρό της και θα το προστατεύσει πάση θυσία.

Η μαμά Λέων αντιδρά γρήγορα, δυναμικά και αποτελεσματικά όταν τα παιδιά της βρίσκονται σε κίνδυνο. Δεν αφήνει τίποτα κακό να τους συμβεί…

Πιστή και ειλικρινής

Η γυναίκα Λιοντάρι είναι πάντα πιστή και ειλικρινής σε όλες τις σχέσεις. Το ίδιο κάνει και με τα παιδιά της.

Η μαμά Λέων αναθρέφει παιδιά δυναμικά, πιστά και ειλικρινή και δεν ανέχεται τα ψέματα και τις δικαιολογίες από κανέναν, ούτε από τα παιδιά της…

Τα μειονεκτήματά της

Ωστόσο, αυτός ο δυναμισμός και η υπερβολική προστασία απέναντι στα παιδιά της μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε εκείνα, καθώς πολλές φορές νιώθουν ότι τα υποβιβάζει – ειδικά αν δεν είναι το ίδιο δυναμικά με εκείνη. Επίσης, η λατρεία της προς κάθε τι ακριβό και καλό μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά της σε υλιστικές και υπεροπτικές συμπεριφορές.

Παράλληλα, η τάση της να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της μπορεί να την οδηγήσει σε καταπιεστικούς τρόπους συμπεριφοράς. Αυτή η νοοτροπία της θεωρείται παρακινδυνευμένη, διότι ξεχνώντας το ρόλο του παρατηρητή και υιοθετώντας εκείνον του «ελεγκτή», ελέγχει με δεσποτικό τρόπο τις συντροφιές και τις δραστηριότητές τους.

Τέλος, εξαιτίας του δυναμισμού της και της έντονης προσωπικότητάς της θέλει να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε έντονες συγκρούσεις με τα παιδιά της.

Διαβάστε ακόμα:

Μαμά Δίδυμος: Γιατί είναι η πιο διασκεδαστική μαμά του ζωδιακού;

Ροή Ειδήσεων