Μαμά-νευρολόγος προειδοποιεί: Τo τραμπολίνο και δύο ακόμα πράγματα που δεν αφήνω ποτέ τα παιδιά μου να κάνουν

Μαμά-νευρολόγος προειδοποιεί: Τo τραμπολίνο και δύο ακόμα πράγματα που δεν αφήνω ποτέ τα παιδιά μου να κάνουν

Η μαμά νευρολόγος Δρ Puja Aggarwal, γνωστή και ως @zenfulbrain, δημοσίευσε μέσω του λογαριασμού της στο TikTok  τέσσερα πράγματα που δεν θα αφήσει ποτέ τα παιδιά της να κάνουν – μεταξύ των οποίων και πασίγνωστες δραστηριότητες- εξηγώντας γιατί τέτοιες πρακτικές δεν τις εγκρίνει από νευρολογικής φύσεως.

Οι απόψεις της έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως με πολλούς χρήστες του TikTok να την διαφωνούν με τα επιχειρήματα που επικαλείται, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά.

@zenfulbrain Four Things I Would Never Let My Kids Do As A Neurologist or 🧠 doctor! #neurologist #atvlifestyle #gunskill #trampoline #americanfootball #brainhealthmatters #tbi #concussion ♬ original sound – Dr. A

“Τα 3 πράγματα που δεν θα αφήσω ποτέ τα παιδιά μου να κάνουν”: Ας ακούσουμε τι μας συμβουλεύει αυτη η μαμα

Το ποδόσφαιρο κάθε άλλο παρά ασφαλές είναι

Όπως τονίζει η μαμά το ποδόσφαιρο ειναι μια απαγορευτική δραστηριότητα για τα παιδιά της.  Μπορεί να πάθεις πολλές διάσειση, τραυματισμούς στο κεφάλι και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια. Δεν υπάρχει ανάγκη“, λέει

Μακριά από τραμπολίνο

Εξίσου επικίνδυνο είναι και το παιχνίδι με τα τραμπολίνο. Είναι μια από τις δραστηριότητες που αγαπούν κατά κοινή ομολογία τα παιδιά αλλά εκτός από διασκεδαστικό και ιδιαιτέρως επίκινδυνο καθώς ευθύνεται για αρκετούς τραυματισμούς ετησίως.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι προς επίρρωση της άποψης της μαμάς νευρολόγου μια αντίστοιχη οδηγία έχει εκδώσει και  η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων, η οποία τονίζει πως καμία ηλικία δεν είναι η κατάλληλη για να κάνει ένα παιδί τραμπολίνο. Μάλιστα, σημειώνει πως τα παιδιά κάτω των 5 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού, από τα μεγαλύτερα.

Όχι στις βόλτες με γουρούνες

Η μαμά απαγορεύει κάθε είδους βόλτα των παιδιών με γουρούνες. Στην άποψή της αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι είναι ένα ιδιόρρυθμο όχημα. Μπορεί να έχει τέσσερις ρόδες, αλλά λόγω κατασκευής είναι επικίνδυνο στις στροφές και ανατρέπεται εύκολα. Οπότε από την στιγμή που ανατρέπεται εύκολα εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού και πιθανό τραυματισμό στο κεφάλι.

 

Πηγή: https://cafemom.com/

 

Διαβάστε επίσης:

Η τρυφερή υπόσχεση της κόρης του Αλέξανδρου Νικολαΐδη για τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον μπαμπά

Ρώτησα τα παιδιά μου ποια είναι η Μαγεία των Χριστουγέννων και η απάντηση …έριξε φως στη ζωή μου!

Ανακαλύψαμε πού θα κάνετε φέτος την τέλεια χριστουγεννιάτικη βόλτα που συνδυάζει… τα πάντα!