Μαμαδίστικο γλυκάκι: Πανεύκολη «τούρτα» με βάση από μωσαϊκό!

Πανεύκολη «τούρτα» με βάση από μωσαϊκό

Μαμαδίστικο γλυκάκι: Πανεύκολη «τούρτα» με βάση από μωσαϊκό!

Ένα γλυκό που παντρεύει τις αγαπημένες γεύσεις του κλασικού μωσαϊκού με τη σαντιγί.

Αναζητάτε ένα γλυκό που να θυμίζει τις νοσταλγικές γεύσεις της παιδικής ηλικίας και να φτιάχνεται εύκολα; Η συνταγή που σας προτείνουμε συνδυάζει την ευκολία με την παράδοση, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή «τούρτα» που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Η τούρτα κατσαρόλας, με βάση από μωσαϊκό, φέρνει στο τραπέζι σας την πλούσια γεύση του κλασικού κορμού, αλλά με μια πιο πρακτική αλλαγή. Αν αγαπάτε τα μαμαδίστικα γλυκά, αυτό το επιδόρπιο θα γίνει αμέσως η νέα αγαπημένη σας επιλογή για οικογενειακά τραπέζια! Ανακαλύψτε το απόλυτο comfort food σε αυτήν την εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή.

Συστατικά

  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  3. 100 γρ. βούτυρο
  4. 80 γρ. κορν φλάορ
  5. 150 γρ. κουβερτούρα 52%
  6. 400 γρ. πτι μπερ σπασμένα
  7. 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 300 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τον κορν φλάορ και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε βάλει μέσα τα σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 ή λίγο μεγαλύτερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί.
  6. Προσθέτουμε τα 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
  7. Απλώνουμε πάνω στο μείγμα της κρέμας-μπισκότου και γαρνίρουμε με σπασμένα πτι μπερ

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο:

Πηγή συνταγής: dimitrismichailidis

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα και μπισκότα

Παγωτό με γεύση cheesecake και φτιαγμένο με την πιο viral συνταγή του TikTok

Εύκολο μπανόφι με διαφορετική βάση: Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου