Μαρία Καρυστιανού: «Δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας» (βίντεο)

Μαρία Καρυστιανού: «Δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας» (βίντεο)

Νέες μηνύσεις και νέες αγωγές προανήγγειλε ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023 με δηλώσεις του αμέσως την εκδήλωση με πλήθος κόσμου στη οποία συμμετείχε μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού.

Η Μαρία Καρυστιανού σε δηλώσεις της αμέσως μετά την εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε ερώτηση που δέχθηκε για ποια θα ήταν η δικαίωση για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη επεσήμανε ότι «δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας. Να λειτουργεί με ισονομία, δικαιοσύνη ασφάλεια, αξιοπρέπεια. Να ζούμε σε μια τελείως διαφορετική κοινωνία, δημοκρατική αυτό είναι δικαίωση».

Ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιό του στο δυστύχημα στα Τέμπη ανέφερε ότι οι νέες μηνύσεις και αγωγές προσανατολίζονται ειδικά προς την Εγκληματολογική Υπηρεσία και αυτό γιατί «δεν έκαναν καθόλου τοξικολογικές εξετάσεις στα καμένα παιδιά (…). Απλά έδωσαν σε όλους τους γονείς ένα χαρτί “βίαιος θάνατος, πλήρης απανθράκωση” και αυτό ήταν. 

Ούτε αιτία μέσα, δηλαδή εάν ανέπνευσε το καυστικό υγρό και μετά πέθανε ή αν κάηκε ζωντανός αυτά δεν τα έχει πάρει κανένας. Πήραμε ένα κλειστό φέρετρο. Κακώς τους εμπιστευτήκαμε (…) αλλά έχουμε ξετυλίξει το κουβάρι εντελώς. Βγήκαν όλα. Στα Δικαστήρια θα γίνει χαμός. Για μένα έπρεπε να έχει παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Παίδων «Αγ. Σοφία»: Τέλος από 1η Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία

Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»

Δραστηριότητες: Τι κάνουμε όταν τα παιδιά θέλουν να σταματήσουν;