Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγκαλιά και τα δάκρυα της μάνας που έχασε την οικογένεια της στο Μάτι”

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγκαλιά και τα δάκρυα της μάνας που έχασε την οικογένεια της στο Μάτι”

Με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 2 ετών από την τραγωδία στο Μάτι, όπου η φονική πυρκαγιά στέρησε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έκανε μια συγκινητική ανάρτηση – κατάθεση ψυχής όπου εξομολογείται όλα όσα είδε, έζησε και βίωσε δίνοντας από την πρώτη στιγμή το παρών στον τόπο της τραγωδία. Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της στήριξαν με κάθε τρόπο τους πληγέντες και τις πυρόπληκτες περιοχές.

Η συγκινητική ανάρτηση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Δυο χρόνια έχουν περάσει από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Δύο χρόνια χωρίς μια μέρα που να μην έρθουν στη σκέψη μου τα φοβισμένα μάτια των παιδιών όταν τα επισκέφθηκα στο Νοσοκομείο Παίδων.

Κάποια με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, κάποια βαριά τραυματισμένα, κάποια είχαν χάσει γονείς, αδέλφια, φίλους. Όλα με το ίδιο βλέμμα φόβου και απόγνωσης.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον λυγμό της Ηγουμένης Μαρίας, της προστάτιδας των παιδιών του Λυρείου, που είδε από την μια στιγμή στην άλλη να καταστρέφεται το σπιτικό που δημιούργησε για εκατοντάδες παιδιά που είχαν την ανάγκη της.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα βλέμματα των κατοίκων της περιοχής που προσπαθούσαν ο καθένας να προσφέρει με δικό του τρόπο. Ένα ολόκληρο δωμάτιο στο Δημαρχείο Ραφήνας γεμάτο από τρόφιμα και προμήθειες για όλους όσους έχασαν σπίτια, οικογένειες, ελπίδα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγκαλιά και τα δάκρυα της ΜΑΝΑΣ που έχασε ολόκληρη την οικογένεια της στο Μάτι. Αγκαλιαστήκαμε και κλαίγαμε και οι δυο. Μέσα από την αγκαλιά αυτή προσπάθησα να πάρω λίγο από τον ασήκωτο και αβάσταχτο πόνο της.

Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχάσει τις φλόγες, τις ψυχές που χάθηκαν, την καταστροφή, το μαύρο.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Δείτε το post

https://www.facebook.com/mvvfoundation/photos/a.1242657495768278/3628930083807662/

 

 

 

Ροή Ειδήσεων