Μαθησιακές δυσκολίες: Δεν είναι πάντα απλό για το γονιό ν΄αποδεχτεί και να παραδεχτεί όσα ακούει από έναν τρίτο για το παιδί του

Μαθησιακές δυσκολίες: Δεν είναι πάντα απλό για το γονιό ν΄αποδεχτεί και να παραδεχτεί όσα ακούει από έναν τρίτο για το παιδί του

Η γέννηση των παιδιών, μοιάζει με την παρουσία αγγέλων πάνω στη Γη. Όσα κι αν μαυρίζουν γύρω μας, το άγγιγμα τους, το φιλί τους κι η αγκαλιά τους είναι απόδειξη δύναμης κι ελπίδας. Όποιος μένει αλύγιστος σ’ ένα παιδικό βλέμμα, σ’ ένα δάκρυ και σ’ ένα χαμόγελό τους, θα πρέπει ν’ ανησυχήσει ότι κάπου έχει χάσει την ανθρωπιά του.

Τούτα τα πλάσματα αξίζει ν’ αγαπηθούν και να γίνουν για μας μάθημα και παράδειγμα θύμησης του ξεκινήματός μας. Καθένα είναι ξεχωριστό και μοναδικό για όλα όσα φέρει επάνω του, για τα στοιχεία που συντελούν την προσωπικότητά του και το χαρακτήρα του. Κι αυτά οφείλουμε να τα σεβαστούμε όλοι και να τα αγκαλιάσουμε, δίνοντάς τους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τα καλλιεργήσουν και να τα εκμεταλλευτούν με τον πιο σωστό τρόπο.

Φεύγοντας απ’ τον οικείο χώρο του σπιτιού και του οικογενειακού περιβάλλοντος και πηγαίνοντας σε κείνο το κτίριο που ονομάζεται σχολείο, καλούνται να κάνουν ένα μακροβούτι κρατώντας την ανάσα τους όσο πιο πολύ μπορούν και να καταφέρουν να βγουν στην επιφάνεια του νερού ξανά και να μάθουν να κολυμπούν. Δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλα να καταφέρουν να προσαρμοστούν και να μάθουν να κρατιούνται στην επιφάνεια αφομοιώνοντας και συγκρατώντας όλα τα ερεθίσματα και τις οδηγίες που ακούν.

Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ρυθμό αντίληψης των πραγμάτων κι αυτό δεν έχει να κάνει με την αρτιότητα ή την εξυπνάδα μας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy

Ροή Ειδήσεων