Με αυτές τις συμβουλές θα αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα στον ήλιο με ασφάλεια

Με αυτές τις συμβουλές θα αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα στον ήλιο με ασφάλεια

Το μαύρισμα είναι ο τρόπος του σώματός μας να προστατευτεί από τη βλαβερή έκθεση στον ήλιο. Η γνώση των κινδύνων από το μαύρισμα και η επαρκής προστασία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός μας.

Μας αρέσει η εμφάνιση του δέρματός μας με μαύρισμα, αλλά η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο έχει μια ποικιλία κινδύνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ακόμη κι όταν φοράμε αντηλιακό, η ηλιοθεραπεία δεν είναι ασφαλής. Εάν ενδιαφέρεστε για το μαύρισμα, μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους μαυρίζοντας πιο γρήγορα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές συμβουλές για να αποκτήσετε πιο γρήγορα μαύρισμα και μερικά μέτρα προφύλαξης που πρέπει να γνωρίζετε.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

  • Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό με SPF 30. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε λάδι μαυρίσματος που δεν περιέχει προστασία από τον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε αντιηλιακό εντός 20 λεπτών από τον χρόνο που βγαίνετε έξω. Το SPF 30 είναι αρκετά ισχυρό για να φράσσει τις ακτίνες UVA και UVB, αλλά όχι τόσο ισχυρό ώστε να μην μαυρίσετε.  Αλλάξτε θέσεις συχνά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον ερεθισμό σε μία περιοχή του σώματος.
  • Καταναλώστε τρόφιμα που περιέχουν βήτα-καροτένιο. Τρόφιμα όπως καρότα, γλυκοπατάτες και λάχανο μπορούν να σας βοηθήσουν να μαυρίσετε χωρίς να καείτε.
  • Δοκιμάστε φυσικά έλαια με φυσική προστασία από τον ήλιο. Αν και αυτά δεν πρέπει να αντικαταστήσουν τον κανονικό αντιηλιακό, ορισμένα έλαια όπως αυτά από το αβοκάντο, το καρύδι, το βατόμουρο και το καρότο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης και προστασίας από τον ήλιο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.cy

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η 10χρονη Αιμιλία με συγγενή καρδιοπάθεια ευχήθηκε να πάει στη Disneyland – Δείτε πώς το όνειρό της υλοποιήθηκε

Οι γυναίκες εμπλέκονται σε ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές πιο συχνά από αυτό που ίσως να πιστεύουν οι περισσότεροι

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον μικρό Ραφαήλ που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Ροή Ειδήσεων