«Με λίγη δουλειά, μπορείς να το πετύχεις»: 19χρονος με σύνδρομο Down έσπασε το ρεκόρ του νεαρότερου μαραθωνοδρόμου

«Με λίγη δουλειά, μπορείς να το πετύχεις»: 19χρονος με σύνδρομο Down έσπασε το ρεκόρ του νεαρότερου μαραθωνοδρόμου

«Πραγματικά όλα είναι δυνατά αν το βάλεις στο μυαλό σου». 

Ο Λόιντ Μάρτιν, ένας 19χρονος με σύνδρομο Down, κατέγραψε μια σημαντική επιτυχία ως το νεότερο άτομο που ολοκλήρωσε ένα μαραθώνιο. Με τη στήριξη της μητέρας του, Σέρι Χούπερ, ο Λόιντ αντιμετώπισε την πρόκληση  αυτή και τερμάτισε τον μαραθώνιο του Λονδίνου την Κυριακή, 21 Απριλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή προήλθε από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, το οποίο ανέδειξε τον Λόιντ σε αυτήν την ιστορική επίδοση και του απένειμε ένα πιστοποιητικό κατά την ολοκλήρωση του αγώνα. «Είναι η επίτευξη του ονείρου του», δήλωσε η 54χρονη μητέρα του, Σέρι Χούπερ, που τον συνόδευσε σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια. «Πραγματικά όλα είναι δυνατά αν το βάλεις στο μυαλό σου. Με λίγη δουλειά, μπορείς να το πετύχεις».

H oικογένεια έχει παράδοση στο τρέξιμο, καθώς η μητέρα του έχει ολοκληρώσει τον μαραθώνιο του Λονδίνου τέσσερις φορές, ενώ έχει αγωνιστεί στη Βοστόνη και το Σικάγο.

 «Μου αρέσει πολύ να τρέχω με τη μαμά μου. Είναι μαραθωνοδρόμος. Την αγαπώ, είναι θρύλος», δήλωσε στο BBC News ο Λόιντ που ήθελε πάντα να τρέξει τον απαιτητικό αυτό αγώνα.

19χρονος με σύνδρομο Down έσπασε το ρεκόρ του νεαρότερου μαραθωνοδρόμου

Ο Λόιντ είναι το νεότερο άτομο που ολοκλήρωσε μαραθώνιο στην κατηγορία διανοητικής βλάβης (LL2). «Ήταν απολύτως εκπληκτικό», είπε η μητέρα του. «Έτρεχε συνεχώς για 22,5 χιλιόμετρα που είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει τρέξει ποτέ πριν. Υπήρξε λίγο περπάτημα μετά από αυτό, αλλά ήταν υπέροχος».

«Έκανε το πλήθος να τον επευφημήσει», πρόσθεσε. «Ήταν δύσκολο, αλλά το διασκεδάσαμε». Είπε ότι το επίτευγμά του ήταν σημαντικό για τα άτομα με σύνδρομο Down. «Δεν είπαμε πολλά όταν περάσαμε τη γραμμή του τερματισμού», είπε. «Απλώς ξεσπάσαμε και οι δύο σε κλάματα».

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: 12 ερωτήσεις – απαντήσεις

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Κερδίστε 2 unisex λαμπάδες της σχεδιάστριας Μαρίας Ψούχλου

Πρεμιέρα για το “Καλάθι του Νονού” – Ποια προϊόντα θα περιέχει