Με SMS και βεβαίωση μετακίνησης θα πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο – Τι θα ισχύσει από την Δευτέρα 11/1

Δικαιώθηκε πατέρας που δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο λόγω κορωνοϊού

Με SMS και βεβαίωση μετακίνησης θα πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο – Τι θα ισχύσει από την Δευτέρα 11/1

Οι παιδικοί σταθμοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής επαναλειτουργούν από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας οι γονείς και οι κηδεμόνες για να τα συνοδεύσουν από και προς το σχολείο πρέπει να στείλουν SMS και τα παιδιά να έχουν μαζί τους το έντυπο κυκλοφορίας μαθητών.

Στο έντυπο κυκλοφορίας θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, αριθμός μητρώου μαθητή/τριας, διεύθυνση κατοικίας και σχολείου καθώς και οι ώρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται το παιδί στο σχολείο με την υπογραφή της διεύθυνσης. Παράλληλα, θα πρέπει να αναγράφεται, αν το παιδί παρακολουθεί το ολοήμερο σχολείο.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο

Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα [SMS στο 13033 – Επιλογή 4]

Το έντυπο κυκλοφορίας των μαθητών

Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να εκτυπώσουν την ειδική φόρμα για την κυκλοφορία των μαθητών που βρίσκεται στο Forma.gov.gr .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ή οι γονείς που τους συνοδεύουν θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους την ειδική βεβαίωση, που συμπληρώνεται στο σχολείο.

Στην βεβαίωση θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, αριθμός μητρώου μαθητή/τριας, διεύθυνση κατοικίας και σχολείου καθώς και οι ώρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται το παιδί στο σχολείο, με την υπογραφή της διεύθυνσης. Παράλληλα, θα πρέπει να αναγράφεται, αν το παιδί παρακολουθεί το ολοήμερο σχολείο.

Δείτε πώς να εκτυπώσετε το έντυπο:

Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή/τριας (pdf)
Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή/τριας (docx)
Βεβαίωση  ενήλικου μαθητή/τριας   (pdf)
Βεβαίωση κυκλοφορίας ενήλικου μαθητή/τριας (docx)

 

Τι θα ισχύσει με το προηγούμενο έντυπο μετακίνησης μαθητών

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας το εν έντυπο μετακίνησης μαθητή που είχε δοθεί στα παιδιά πριν κλείσουν τα σχολεία θα επικαιροποιηθεί και θα τους δοθεί καινούργιο με νέο ωράριο καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου στο πλαίσιο της αποφυγής συνωστισμού κατά την προσέλευση και σχόλασμα μαθητών  θα υπάρξει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο.

 

 

Ροή Ειδήσεων