«Με τα χρώματα της αθωότητας»: Ανοιχτή πρόσκληση

«Με τα χρώματα της αθωότητας»: Ανοιχτή πρόσκληση

Για συμμετοχή παιδιών και εφήβων στην ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

«Με τα χρώματα της αθωότητας» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και εικαστικών, που διοργανώνει για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με τη συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης, από 21 ως 23 Ιουνίου 2024, στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Σκοπός του Ομίλου μας, μέσα από αυτή την έκθεση, που πραγματοποιείται για 12ο συνεχές έτος (τα έτη 2020, 2021 και 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω πανδημίας) είναι να προβληθεί το έργο νέων παιδιών και εφήβων, ηλικίας 5 – 18 ετών, μελών της ομάδας Juniors του Ομίλου μας, καθώς και παιδιών των σχολείων και των εργαστηρίων ζωγραφικής του Δήμου Νέας Σμύρνης και άλλων εργαστηρίων ανά την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι την καλπάζουσα και αβίαστη φαντασία τους και δίνοντας βήμα στη δημιουργικότητα και τις εικαστικές, εκφραστικές τους ικανότητες.

Δύο χρόνια μετά το μεγάλο σοκ της πανδημίας και τις μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις που μαστίζουν την ανθρωπότητα και την εποχή μας (ενεργειακή και κλιματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών, πολεμικές συγκρούσεις, βία κ.ά), τα νέα παιδιά καλούνται να βρουν διεξόδους και να αποτυπώσουν στο έργο τους όλα αυτά που αποτελούν για εκείνα έναυσμα και πηγή έμπνευσης δημιουργίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη της έκθεσης να δει το όραμά τους για τη ζωή, μέσα από την τέχνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 19:00, παρουσία των μικρών μας καλλιτεχνών, στους οποίους θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος μόνο 40 νέες – οι, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αυστηρά, η Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024,στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 40 συμμετοχών και μετά.

Αναλυτικά οι όροι και η δήλωση συμμετοχής: www.clubunesco.gr

Πληροφορίες – διεκρινίσεις:

Τηλέφωνο: 210 9514523, email: [email protected]

21 – 23 Ιουνίου 2024,

Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού «Γαλαξίας» Νέας Σμύρνης

(2ας Μαϊου 16, Τ.Κ. 171 21, Πλατεία Νέας Σμύρνης)

Διαβάστε επίσης:

«Ο Καραγκιόζης του Σπυρόπουλου & ο Μάγος Dio»: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την Τετάρτη (29/5) – ΝΙΚΗΤΕΣ

Κατασκευή για παιδιά: Μέδουσες στην ξηρά!