Με τα παιδιά στο σούπερ μάρκετ: Η μαμά Λέλα μοιράζεται τις εμπειρίες της από το ταξίδι της γονεϊκότητας

Με τα παιδιά στο σούπερ μάρκετ: Η μαμά Λέλα μοιράζεται τις εμπειρίες της από το ταξίδι της γονεϊκότητας

Γράφει η Λέλα, μητέρα και εθελόντρια Ηome- Start σε οικογένειες

Ο καθένας από εμάς που γεννά, υιοθετεί, αναλαμβάνει να μεγαλώσει ένα ή περισσότερα παιδιά, σίγουρα συχνά αναρωτιέται αν οι ενέργειες και οι αποφάσεις του είναι σωστές. Αν στην πρώτη αυτή φράση αναγνωρίσατε τον εαυτό σας… καλωσορίσατε στην πραγματικότητα!

Γονέας κι εγώ, βρέθηκα πολλές φορές ν’ αρμενίζω μεσοπέλαγα με τον καιρό όρτσα

Μα γιατί να μην έρχονται τα μωρά με εγχειρίδιο χρήσης; Και, τέλος πάντων, τα μαθαίνει ποτέ κανείς όλα σωστά; Θα σας στενοχωρήσω αλλά όχι. Ωστόσο ως εξασκημένη πλέον μαμά και ενεργή εθελόντρια στην Home Start Ελλάς, οργάνωση που βοηθά οικογένειες με μικρά παιδιά, θα προσπαθήσω να μοιραστώ μαζί σας καταστάσεις που ίσως σας φανούν γνώριμες και πιθανές λύσεις που ίσως σας φανούν χρήσιμες!

Ας ξεκινήσουμε με κάτι πολύ ρεαλιστικό:

Με τα παιδιά στο σούπερ μάρκετ!

Τι να πρωτομοιραστώ… Όταν άρχισα να παίρνω τη μεγάλη μου κόρη στα ψώνια, όχι στο πόρτ μπεμπέ πιά αλλά στο καθιστό καροτσάκι, κι ενώ εγώ έριχνα πράγματα στο καλάθι, εκείνη… ψώνιζε ό,τι έφτανε το χεράκι της από τα χαμηλά ράφια! Να προσέχετε, γονείς, να προσέχετε! Μπορεί να φτάσετε στο ταμείο με διπλά ψώνια!

Κυρίως όμως να επαγρυπνείτε γιατί το παιδάκι σας μπορεί να πιάσει και να δαγκώσει ή ακόμη και να φάει τα πλέον ακατάλληλα πράγματα κι αυτό είναι το πιο σοβαρό κι επικίνδυνο.

Η πρόταση της εβδομάδας: Κάντε λίστες ακόμη κι αν θυμάστε πολύ καλά τι χρειάζεται το νοικοκυριό σας.

Αν τα παιδάκια σας είναι αρκετά μεγάλα για να εκφράζουν τις επιθυμίες τους μπορείτε να συζητάτε μαζί τους το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας και να τους επιτρέπετε να διαλέγουν κάτι που αγαπούν. Θα μάθουν έτσι την αξία της οργάνωσης και του προγραμματισμού και θα νιώσουν πως συμμετέχουν.

Αυτή τη συμβουλή δίνω πάντοτε στους γονείς που ζητούν τη βοήθεια του Home Start για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές «μάχες» του τραπεζιού.

 

Διαβάστε επίσης:

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά της Αττικής με τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που είδατε ποτέ σας περιμένει!

Γονείς, σας αφορά! Υποχρεωτικό το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού – Τι ισχύει για τα ανασφάλιστα παιδιά

Το Μουσείο Ζωολογίας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με 2 ευρώ είσοδο το σαββατοκύριακο (28-29/5)

Ροή Ειδήσεων