Μεγάλη Εβδομάδα 2024: Τι καιρό προβλέπεται να κάνει;

Μεγάλη Εβδομάδα 2024: Τι καιρό προβλέπεται να κάνει;

Πρόγνωση Μαρουσάκη για το Πάσχα.

Η αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε με μια σύνθεση στην ατμόσφαιρα, πλούσια σε αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι προβλέψεις για το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024 δεν προβλέπουν την άνοδο του καιρού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του καναλιού OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα βαρομετρικό χαμηλό που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της Αφρικής θα φέρει υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, ειδικά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη, οι Κυκλάδες και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα επηρεαστούν από την αυξημένη συγκέντρωση της σκόνης.

Αναμένονται επίσης βροχές, με τη σκόνη να προκαλεί λασποβροχές σε ορισμένες περιοχές. Ο υδράργυρος στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου σήμερα και αύριο.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Όσον αφορά τον καιρό την περίοδο του Πάσχα, οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι άστατες ενώ δεν αποκλείεται Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή να δούμε ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να πέσει και η θερμοκρασία στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μεταξύ 12:00 με 14:00 την Κυριακή του Πάσχα φαίνονται οι μπόρες ιδιαίτερα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

«Με λίγη δουλειά, μπορείς να το πετύχεις»: 19χρονος με σύνδρομο Down έσπασε το ρεκόρ του νεαρότερου μαραθωνοδρόμου

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Κερδίστε 2 unisex λαμπάδες της σχεδιάστριας Μαρίας Ψούχλου

Πρεμιέρα για το “Καλάθι του Νονού” – Ποια προϊόντα θα περιέχει

Ροή Ειδήσεων