Μελέτη Economist: Πόσο η μητρότητα “σκοτώνει” την καριέρα της σύγχρονης γυναίκας

Μελέτη Economist: Πόσο η μητρότητα "σκοτώνει" την καριέρα της σύγχρονης γυναίκας

Μελέτη Economist: Πόσο η μητρότητα “σκοτώνει” την καριέρα της σύγχρονης γυναίκας

Είναι άλλο να λες ότι η μητρότητα σκοτώνει την καριέρα και άλλο να αποδεικνύεται με στοιχεία έπειτα από έρευνα σε 134 χώρες. Η έρευνα δημοσιεύεται από τον Economist αποδεικνύοντας πόσο η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία απέχει από το να καταστεί ισότιμη με αυτή του άνδρα.

Για να γίνει κάποια μητέρα θα πρέπει να θυσιάσει την καριέρα της – αυτό λένε να στοιχεία παγκοσμίως. Και τα γραφήματα που δημοσιεύει ο Economist δείχνουν ότι η «τροχιά» των γυναικών στην εργασία κατά τα τελευταία 70 χρόνια δεν είναι γραμμική. Διακόπτεται απότομα όταν γίνουν μητέρες, όταν κάνουν το πρώτο παιδί.

Όπως διαπιστώνεται με στοιχεία, παγκοσμίως η συμμετοχή της γυναίκας στην εργασία πέφτει κατακόρυφα ή φθίνει.

Σε όλο τον κόσμο, οι μητέρες αντιμετωπίζουν τον οικονομικό αντίκτυπο, που οι πατέρες σε μεγάλο βαθμό δεν αντιμετωπίζουν, σημειώνει ο Economist.

Οι ερευνητές αναφέρονται στο αποτέλεσμα αυτό χαρακτηρίζοντας το ως «πέναλτι μητρότητας». Πραγματική τιμωρία, δηλαδή, η μητρότητα.

Χρησιμοποιώντας μια σειρά δεδομένων από 134 χώρες για να μετρήσουν την επίδραση στο 95% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα προσέγγιση για τον υπολογισμό αυτού του φαινομένου.

Η πραγματικότητα είναι αυτή που αναγκάζει τις μητέρες στις δυτικές κοινωνίες να αποχωρήσουν από μια μισθωτή θέση εργασίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Economist (@theeconomist)

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών: Διάγνωση και αντιμετώπιση ήδη από την εμβρυϊκή ζωή

14 τρόποι να δείξετε την αγάπη στο παιδί σας: Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (αλλά και κάθε μέρα)

Ροή Ειδήσεων