Μετά το Λύκειο, σειρά έχει το Γυμνάσιο: Πότε θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για φέτος;

Δημόσια σχολεία που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών

Μετά το Λύκειο, σειρά έχει το Γυμνάσιο: Πότε θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για φέτος;

Οι επόμενοι μαθητές που περιμένουν την ολοκλήρωση των μαθημάτων είναι εκείνοι του Γυμνασίου.

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές και των υπόλοιπων βαθμίδων, εκτός από το Λύκειο, το οποίο σήμερα κλείνει τη σχολική του χρονιά. Επόμενη βαθμίδα που έχει σειρά, το Γυμνάσιο, οι μαθητές του οποίου θα ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Τι ισχύει για Γυμνάσια και Λύκεια

Για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Όσον αφορά τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαΐου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

Σύμφωνα με τον νόμο, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει σε Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Όπως για παράδειγμα φέτος που η 15η Ιουνίου πέφτει Σάββατο οπότε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας θα ρίξουν αυλαία για την φετινή σχολική χρονιά την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Σχετικά με το καλοκαίρι, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Διαβάστε επίσης:

Ολοήμερα Νηπιαγωγεία 2024- 25: Τι προβλέπεται για τη λειτουργία τους; Η εγκύκλιος

Πειραματικά σχολεία: Αύριο η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών

Λύκεια: Τα 5 βιβλία που θα αλλάξουν το σχολικό έτος 2024 – 25