Mετά το πόρισμα για ασφυκτικό θάνατο Μαλένας και Ίριδας, “‘ερχονται” διώξεις και ανατροπές που θα συζητηθούν

Mετά το πόρισμα για ασφυκτικό θάνατο Μαλένας και Ίριδας, “‘ερχονται” διώξεις και ανατροπές που θα συζητηθούν

«Θα πρέπει οι εισαγγελικές Αρχές να πάνε σε ποινική δίωξη», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, αναφερόμενος στο πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι δικαστές θα ακολουθήσουν την πορεία της λογικής

Ο νομικός εξήγησε ότι, «υπάρχει πιθανότητα να συσχετιστεί με τη δικογραφία της Τζωρτζίνας, υπάρχει επιφύλαξη σε αυτό, γιατί ο θάνατος των δύο άλλων παιδιών δεν ήταν στην Αθήνα».

Προβάλλοντας και την άλλη πλευρά, αυτήν της υπεράσπισης είπε πως, «παρά το ότι η ιατροδικαστική κοινότητα το θεωρεί αδιαμφησβήτητο, υπάρχει περίπτωση να δούμε δίκη εμπειρογνωμόνων, αφού η υπεράσπιση θα προσβάλλει τα πορίσματα. Έχει ένα πολύ δυνατό όπλο που αφορά στα πορίσματα των προηγούμενων ιατροδικαστών».

Πώς θα ξεδιπλωθεί το κουβάρι της τριπλής ανθρωποκτονίας

Εξήγησε δε ότι, «είναι πολύ λογικό και οι δικαστές να ακολουθήσουν την πορεία της λογικής. Θα βρεθούμε προ εξελίξεων γιατί το πόρισμα θα επαναφέρει για επαναξιολόγηση όλα όσα έχουν καταθέσει οι γονείς και επί τη βάση των καταθέσεών τους θα ασκηθούν».

Ο Γ.Μαρακάκης στάθηκε στο ενδεχόμενο επίρριψης των ευθυνών σε άλλα άτομα, πέραν των γονέων, σημειώνοντας: «να μην φανεί ότι το έγκλημα το έκανε η Τζωρτζίνα, η οποία ήταν κοντά στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας».

Και κατέληξε, λέγοντας πως, «είναι τόσο μακρύ το διάστημα μεταξύ των θανάτων, όταν το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, δεν πέθανε εκεί, όταν έπρεπε ο θάνατος να έχει οδηγήσει σε καταγγελίες, θα θεωρήσουμε αυτονόητο να μην έχει λεχθεί από κανέναν άλλον όλο αυτό που συνέβαινε».

ΠΟΙΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Η δικογραφία, το πόρισμα και όλες οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την εν λόγω έρευνα. Αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.

Είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, ενώ πιθανό είναι να κληθούν και άλλα πρόσωπα, όπως η αδερφή της 33χρονης, η οποία ήταν στο σπίτι της οικογένειας ότι πέθανε η Ίριδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα, ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Το κλείσιμο της δικογραφίας και η διαβίβασή της θα γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στη συνέχεια, το λόγο έχει ο Εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων. Μετά την άσκηση των διώξεων –εάν φυσικά ασκηθούν- που είναι το πιθανότερο, θα έχουμε κλήσεις σε απολογία.

«Πολύ πιθανό να υπάρξει ακόμη ένας κατηγορούμενος»

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάκσκας, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για το τελικό πόρισμα της Μαλένας και της Ίριδας που δείχνουν ως αιτία θανάτου την ασφυξία και εξήγησε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση.

«Οι κανονιές θα βαρέσουν από την Εισαγγελία και όχι από την Αστυνομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας, ερωτηθείς για το ποια είναι τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση.

«Από εκεί και πέρα ο,τιδήποτε είναι να εκδοθεί από εντάλματα ή συλλήψεις θα γίνει από την Εισαγγελία, πιστεύω σε πολύ εύλογο διάστημα» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν εκτιμά πως θα ασκηθεί δίωξη στο ίδιο άτομο, απάντησε πως η Αστυνομία έλαβε συγκεκριμένες καταθέσεις, σε συγκεκριμένους χρόνους αλλά και με συγκεκριμένη σειρά για να καταδειχθεί ποιοι είναι και εάν υπάρχουν ένοχοι και πού θα αποδοθούν οι κατηγορίες.

Σήμερα καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης - Δικηγόρος Πισπιρίγκου "Υποβάλλουμε αίτημα αποφυλάκισης"

Κι άλλος κατηγορούμενος;

«Είναι κοινή θέληση των δικαστικών Αρχών και της Αστυνομίας να εκδικαστεί αυτή η υπόθεση» δήλωσε.

Τέλος ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει και άλλος συγκατηγορούμενος, απάντησε πως είναι «πάρα πολύ πιθανό για ένα άτομο ακόμη, ενδεχομένως σε πλημμεληματικό βαθμό, συγκάλυψη».

Διαβάστε επίσης:

Πανικός στην Κρήτη: 5χρονος έπεσε από ύψος 3 μέτρων – Η κατάσταση της υγείας του

Λύγισε η Ράνια Τζίμα στον “αέρα” του δελτίου για τον ασφυκτικό θάνατο της Ίριδας – Η αντίδραση του Δασκαλάκη

«Δεν σκότωσα τα παιδιά μου. Έχω στερηθεί την ελευθερία μου αφού είμαι στη φυλακή» – Ποιοι έχασαν τον ύπνο τους με το πόρισμα

Ροή Ειδήσεων