“Μετράμε αντίστροφα για το Πάσχα”: Μια διασκεδαστική online δραστηριότητα για τις ψηφιακές τάξεις

“Μετράμε αντίστροφα για το Πάσχα”: Μια διασκεδαστική online δραστηριότητα για τις ψηφιακές τάξεις

Η δραστήρια και άκρως δημιουργική δασκάλα Πληροφορικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, κα Βίκυ Κάζη, για ακόμη μια φορά μας εξέπληξε με το πασχαλινό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που εμπνεύστηκε και υλοποίησε σε μια προσπάθεια να μεταφέρει την πασχαλινή ατμόσφαιρα και τα έθιμα της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης στις ψηφιακές τάξεις καθώς λόγω πανδημίας οι μαθητές συνεχίζουν να παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η ιδανική λύση για να μάθουν και να γνωρίσουν οι μαθητές τα έθιμα του Πάσχα στις ψηφιακές τάξεις

Η δασκάλα θέλοντας να βάλει τους μαθητές στο πασχαλινό κλίμα και να τους βοηθήσει να μάθουν την εθιμογραφία και την πλούσια παράδοση που κρύβει η γιορτή του Πάσχα, έφτιαξε αυτό το πασχαλινό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που κάθε του αριθμός παραπέμπει και σε μια διαφορετική πτυχή αυτής της γιορτής.

Το θείον πάθος οδηγεί στο θρίαμβο της Ανάστασης, στο θάνατο του θανάτου τη νίκη της ζωής σηματοδοτώντας το τέλος του χειμώνα και την αρχή της Άνοιξης. Πάσχα είναι το πρώτο ξύπνημα από το βαρύ χειμωνιάτικο ύπνο. Τα Πασχαλινά έθιμα του Ελληνικού λαού έχουν την δική τους σφραγίδα, αξία και ποικιλία και έχουν όλα τις ρίζες τους σε παραδόσεις αιώνων ή ακόμη και χιλιετηρίδων.

Κάθε κουτάκι του ημερολογίου πατώντας πάνω του και κάνοντας κλικ “κρύβει” και μια δραστηριότητα που αποκαλύπτεται στο μαθητή την εκάστοτε ημέρα που το πατάει και του δίνει μια πρόταση διασκέδασης. Μάλιστα, δεν μπορείτε να ανοίξετε κανένα άλλο κουτάκι εκτός από αυτά των περασμένων ημερών και της τρέχουσας ημέρας.

Πατώντας εδώ θα βρείτε αυτό το ψηφιακό πασχαλινό ημερολόγιο και πατώντας πάνω στους αριθμούς θα βρείτε ξεχωριστές  εκπλήξεις και προτάσεις ψυχαγωγίας που συνδυάζουν τη γιορτή του Πάσχα με το μάθημα της Πληροφορικής.

 

Ροή Ειδήσεων