Μια pop-up βιβλιοθήκη 24ωρης λειτουργίας στήθηκε για τα παιδιά έξω από τον Ι. Ν. Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό

Μια pop-up βιβλιοθήκη 24ωρης λειτουργίας στήθηκε για τα παιδιά έξω από τον Ι. Ν. Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό

Μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα, η οποία έχει προσεγγίσει αμέτρητα παιδιά και έχει κερδίσει τον θαυμασμό των πιστών, μας έρχεται από τον Ι. Ν. Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό και συγκεκριμένα από τον π. Γεώργιο Χριστοδούλου που υπηρετεί εκεί ως υπεύθυνος Νεότητας.

Ο πατέρας, λοιπόν, δημιούργησε μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη, από την οποία τα παιδιά (και οι συνοδοί τους) μπορούν να παίρνουν βιβλία και να τα διαβάζουν στην πλατεία γύρω από τον ναό. Όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στο Infokids.gr:

«Πρόκειται για μία pop up βιβλιοθήκη, 24ωρης λειτουργίας. Το διάβασμα γίνεται επί τόπου, στην πλατεία του Ναού από τα παιδιά ή από τους γονείς τους και αμέσως τα βιβλία τοποθετούνται πάλι στη θέση τους. Είναι η πρώτη τέτοιου τύπου στην Εκκλησία της Ελλάδας και βέβαια στον Δήμο Φιλοθέης/Ψυχικού». Ο ίδιος προσθέτει, ότι τα σχέδια έγιναν από αρχιτέκτονα, ενώ κατασκευάστηκε από άνθρωπο με νοητική στέρηση.

Ο πατέρας Γεώργιος, μάλιστα, προκειμένου να προσελκύσει ακόμα περισσότερα παιδιά, από τα πολλά που παίζουν κάθε απόγευμα στην πλατεία, στο διάβασμα των βιβλίων, φροντίζει να αφήνει και μερικές λιχουδιές μέσα στο κουτί της βιβλιοθήκης!

«Απλά πράγματα! Να προσπαθούμε να ομορφαίνουμε τον κόσμο», μας λέει ο ίδιος καταλήγοντας, καλώντας μας να επισκεφθούμε τον Ναό.

Ροή Ειδήσεων