Μια τρυφερή ιστορία που φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων ακόμα πιο νωρίς στο σπίτι μας!

Μια τρυφερή ιστορία που φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων ακόμα πιο νωρίς στο σπίτι μας!

Eίμαστε οικογενειακώς λάτρεις των βιβλίων και των….Χριστουγέννων! Ναι σωστά διαβάσατε. Διανύουμε τα τέλη Νοεμβρίου και ήδη στο σπίτι μας έχει συνεπάρει η  χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Όπως καταλαβαίνετε  η χαρά μου ήταν τεράστια όταν στις αρχές Οκτωβρίου έλαβα στο γραφείο ένα παραμύθι που μου θύμισε, ότι τα Χριστούγεννα – τουλάχιστον όπως εγώ θέλω να τα γιορτάζω από νωρίς- πλησιάζουν! Και πράγματι αυτό το πρώτο χριστουγεννιάτικο δωράκι όχι μόνο μου έφτιαξε τη διάθεση αλλά μας χάρισε και υπέροχες στιγμές οικογενειακής ζεστασιάς, καθώς διάβασαμε αγκαλίτσα με τα παιδιά μια τρυφερή ιστορία με πρωταγωνιστή ένα ασυνήθιστο ξωτικό.

Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που θα μπει στις καρδιές όλων των παιδιών

”ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ” (συνοδευτικό βιβλίο με το παραμύθι σε ασπρόμαυρο όπου τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν με τα χρώματα που θέλουν ή να το δουν και να χρησιμοποιήσουν τα ίδια χρώματα με αυτά του παραμυθιού

Το “Τέμπελιγκ, το ξωτικό που όλο βαριόταν” γεννήθηκε από την δημιουργική σκέψη και την πένα της Λυγερής Ζωχιού που κατάφερε να αποτυπώσει στις σελίδες του παραμυθιού της όλη τη μαγεία και τη ζεστασιά του χριστουγεννιάτικου εορτασμού.

Με πρωταγωνιστή το ξωτικό Τεμπελίγκ, η συγγραφέας έγραψε μια ιστορία-ύμνο στην αγαπημένη εποχή των παιδιών, τα Χριστούγεννα. Μια περίοδο που η ζωή θυμίζει παραμύθι και ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του σκορπούν παντού αγάπη, μαγεία και καλοσύνη!

Ο καλοκάγαθος Τεμπελίγκ δεν είναι σίγουρα ένα συνηθισμένο ξωτικό, γι’αυτό και η ιστορία του μάς ενθουσίασε. Ξεχάστε την κλασική εικόνα που έχετε για τα ξωτικά και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε ένα αλλιώτικο ξωτικό που αγαπά την τεμπελιά και γενικά θέλει να ζήσει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (με οδηγίες στο πίσω μέρος) με τίτλο: ”ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ” (τα πιόνια του οποίου φτιάχνουν εύκολα τα παιδιά με οδηγίες που βρίσκονται σε σελίδα του βιβλίου καθώς και κάρτες για το Επιτραπέζιο που κι αυτές υπάρχουν μέσα στο βιβλίο και κόβονται από τα παιδιά)

Μια ιστορία για την προσφορά, την αγάπη και το όνειρο

Αυτή η ιδιαιτερότητά του είναι που τον καθιστά τρυφερό και συμπαθή στα παιδιά καθώς στις αντιδράσεις του διακρίνουν στοιχεία που και τα ίδια έχουν στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους.

Η συγγραφέας κατάφερε να γράψει ένα παραμύθι-ύμνο στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα που στέλνει μηνύματα αλτρουισμού, αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς. 

Ένα παραμύθι που θα το αγαπήσει όλη η οικογένεια

Τα σπουδαία νοήματα και το εμπνευσμένο κείμενο απογειώνονται από την εικονογράφηση της Μαρίνας Χρόνη. Τα σκίτσα και οι ζωγραφιές που συνοδεύουν την ιστορία αιχμαλωτίζουν τη ματιά του μικρού αναγνώστη και οπτικοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σκηνικό της αφήγησης.

Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται είναι πλήρως κατανοητό από τα παιδιά και διαβάζοντας το παραμύθι μαζί τους τούς προσφέρετε τροφή για σκέψη, τα παρακινείτε να καλλιεργήσουν ηθικές αξίες και να αποκτήσουν συναισθηματική νοημοσύνη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι το βιβλίο συνοδεύεται σε συσκευασία δώρου που περιέχει επιτραπέζιο παιχνίδι, ζάρι και κουδουνάκι του Αη-Βασίλη που “φέρνουν” τη μαγεία των Χριστουγέννων κυριολεκτικά στο σπίτι μας!

Όπως τονίζει και η συγγραφέας “ο Τεμπελίγκ μέσα απ’ την μικρή του Πρωτοχρονιάτικη ιστορία έρχεται να μας διδάξει πως η ανάγκη της προσφοράς και η αγάπη μας σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη είναι ένας σίγουρος δρόμος για να βγούμε απ’ τα δικά μας προσωπικά αδιέξοδα και φοβίες. Είναι η ελπίδα μας που ευτυχώς κάποιες φορές μέσα απο κάποιο όνειρο έρχεται να μας το θυμίσει…”

Ο Τεμπελίγκ μιλά ΚΑΙ Αγγλικά!

Η επιτυχία του παραμυθιού και η τεράστια αποδοχή του από τους λιλιπούτειους βιβλιόφιλους συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί και η αγγλόφωνη έκδοσή του.

Μόλις βρήκατε ένα ιδανικό δώρο για τα Ελληνόπουλα που ζουν στο εξωτερικό αλλά και για τα παιδιά που ξεκίνησαν φέτος τα μαθήματα Αγγλικών και θέλετε να τα εξοικειώσετε με το λεξιλόγιο και την προφορά. Τι πιο όμορφο από το να μυηθούν τα παιδιά στη μαγεία των Αγγλικών με όχημα μια ευχάριστη και άκρως τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία;

(BOOKLET WITH INSTRUCTIONS AND ACTIVITIES”, BOARD GAME, CD, LINK, ΖΑΡΙ, ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ)

Η χαρά της ανάγνωσης συνδυάζεται με ένα διαδραστικό μάθημα Αγγλικών και τα οφέλη που κερδίζει ο λιλιπούτειος αναγνώστης είναι πολλά καθώς τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την Αγγλική γλώσσα και τη φιλαναγνωσία. 

Μάλιστα, η συγγραφέας κάνει ένα ακόμη δώρο στους λάτρεις του ξωτικού Τεμπελίγκ, καθώς εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και η θεατρική του εκδοχή συνοδευόμενη από CD με τραγούδια και ήχους. Τόσο η αφήγηση αλλά κυρίως τα μουσικά μέρη της ιστορίας μαγεύουν πραγματικά μικρούς και μεγάλους. 

Και φυσικά, για τους λάτρεις της ψηφιακής τεχνολογίας, εκτός από το CD, τόσο η ελληνική, όσο και η αγγλική έκδοση του παραμυθιού θα είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία streaming SoundCloud.

Πρόκειται για έναν ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο μέσω του οποίου το παιδί ανακαλύπτει όχι μόνο τη μαγεία της αφήγησης αλλά γίνεται και το ίδιο πρωταγωνιστής σε ένα μαγευτικό ταξίδι παραμυθιού! Η αγαπημένη ιστορία είναι δοσμένη με τέτοιο τρόπο ώστε μπορεί το παιδί μαζί με τους φίλους του να το αποδώσουν θεατρικά παίζοντας τα ίδια τους ρόλους. Μια έξυπνη δραστηριότητα για το παιδικό πάρτι καθώς το παιδί παρέα με τους με τους καλεσμένους του μπορούν να αναβιώσουν την ιστορία του Τεμπελίγκ σαν θεατρικό παιχνίδι. Μαζεύονται όλα σε ένα κύκλο, αφηγούνται την ιστορία και η θεατρική δράση….αρχίζει!

Μάλιστα μπορείτε να  παρακινήσετε τα παιδιά να δώσουν το καθένα τη δική τους εκδοχή για το τέλος της ιστορίας και να ζωγραφίσουν την αγαπημένη τους σκηνή από το έργο.

Γονείς, να θυμάστε…

Ένα καλό παραμύθι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μπορέσει το παιδί να μάθει και να κατανοήσει σημαντικά ζητήματα της ζωής και να αναπτύξει τη φαντασία του. Ακόμα περισσότερο απ’ αυτό, όμως, είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσει φίλους που θα κρατήσουν μια ζωή και θα τον περιμένουν πάντα στις σελίδες του βιβλίου του! Η ανάγνωση είναι πρωτίστως απόλαυση, το παιδί αποκτά μια συνήθεια που θα το βοηθά να ψυχαγωγείται και να χαλαρώνει για μια ολόκληρη ζωή.

Και πιστέψτε μας το βιβλίο “Τεμπελίγκ, το ξωτικό που όλο βαριόταν” είναι μια κατάθεση ψυχής που φανερώνει την ευαισθησία και το ταλέντο όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών και μια ιστορία που θα συναρπάσει την ελεύθερη παιδική ψυχή.

Πού θα βρείτε τα βιβλία

Τα παραπάνω βιβλία θα τα βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία

Βιβλιοπωλεία BOOKSITE

Λ. Λαυρίου 150 Γλυκά Νερά

210 6658176

booksite.gr

Λεωφ. Λαυρίου 99 – Παιανία

210 6640140

Βιβλιοπωλείο 3πλοτυπο Ζωγραφάκη Μαρία

Xαλανδρίου 15 Αγία Παρασκευή

210- 6013013 / 6979664669 e-mail: [email protected]

Στα βιβλιοπωλεία ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Αθηνάς Παλλάδος 17 κ’ Βυζαντίου, Παλλήνη

2106034364,

[email protected]

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 4, Παλλήνη

210 6666989

[email protected]

ή κατόπιν επικοινωνίας με την συγγραφέα στο [email protected] και στο τηλέφωνο 6976398006.

Καλή ανάγνωση!

 

Ροή Ειδήσεων