Μία υπέροχη δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά και εφήβους ανοίγει στον Φοίνικα Σύρου

Μία υπέροχη δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά και εφήβους ανοίγει στον Φοίνικα Σύρου

Μια δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία για παιδιά και εφήβους δημιουργείται στον χώρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φοίνικα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (πάνω από το ΚΑΠΗ Φοίνικα), προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στο παιδικό και νεανικό κοινό του νησιού.

Οι εργασίες προετοιμασίας έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η έναρξη της λειτουργίας της προβλέπεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, εκτός απρόοπτων λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύντομα, θα προγραμματιστεί εκδήλωση για την συλλογή βιβλίων, καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για μια ιδέα που αμέσως αγκάλιασε και ξεκίνησε να υλοποιεί το Τοπικό Συμβούλιο Φοίνικα σε συνεργασία με την ομάδα αφηγητών “ΠαραμυθιαΖω”.

Η αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου μετατρέπεται σε έναν μικρό πολυμορφικό χώρο όπου, πέραν των συνεδριάσεων, στο εξής θα φιλοξενεί τη νεοσύστατη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα, με βιβλία για παιδιά και εφήβους, ενώ θα γίνονται αφηγήσεις για παιδιά και ενήλικες από την ομάδα.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Φοίνικα έχει ήδη μια σειρά ελληνικών και αγγλικών βιβλίων, χάρη στη δωρεά του Νηπιαγωγείου του Κολεγίου Αθηνών «Ι.Μ. Καρράς». Σε αυτόν τον όγκο, προστίθενται βιβλία που υπάρχουν ήδη στην κατοχή του κτιρίου και επιλεγμένα βιβλία από την ιδιωτική βιβλιοθήκη των “ΠαραμυθιαΖω” που επίσης έχουν προκύψει από δωρεά προς την ομάδα.

Για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης, θα γίνονται δεκτές δωρεές βιβλίων ιδιωτών με ένδειξη του ονόματος του δωρητή στο εσώφυλλο εκάστοτε βιβλίου. Επίσης, ξεκινάει μια προσπάθεια για χορηγίες σε βιβλία και εξοπλισμό εκ μέρους επιχειρήσεων και φορέων με ανάλογη αναγνώριση.

Συμπληρωματικά, θα δημιουργηθεί ένα σημείο ελεύθερης ανταλλαγής βιβλίων με σήμανση του παγκόσμιου δικτύου BookCrossing, το οποίο θα περιλαμβάνει βιβλία για όλες τις ηλικίες.

Η δημιουργία αυτής της Βιβλιοθήκης στοχεύει να αποτελέσει ένα στολίδι για το νησί μας, σχεδιασμένο με γνώμονα την ομορφιά του παιδικού μυαλού.

Πηγή: cyclades24

Ροή Ειδήσεων