Μηχανογραφικό 2024: Δείτε τις 104 σχολές που δε δίνουν μετεγγραφή

To παράλληλο μηχανογραφικό ανοίγει τις πόρτες για εισαγωγή σε Δημόσιο ΙΕΚ για ειδικότητες σε μεγάλη ζήτηση

Μηχανογραφικό 2024: Δείτε τις 104 σχολές που δε δίνουν μετεγγραφή

Προσεκτική συμπλήρωση: Οι 104 σχολές χωρίς δυνατότητα μετεγγραφής που πρέπει να γνωρίζετε για το μηχανογραφικό 2024.

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου 2024 πλησιάζει και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις σχολές που δεν δίνουν τη δυνατότητα μετεγγραφής. Πρόκειται για τα τμήματα των Α.Ε.Ι. που δεν έχουν αντιστοιχίες με άλλα τμήματα, με αποτέλεσμα οι φοιτητές που θα εισαχθούν σε αυτά να μην μπορούν να μετεγγραφούν σε άλλο ίδρυμα.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. Φύλλου 3836), για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, τα μη αντίστοιχα τμήματα αυξήθηκαν σε 104 από 93 που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Αυτά τα τμήματα δεν έχουν αντιστοιχία με άλλα τμήματα και οι φοιτητές τους δεν δικαιούνται μετεγγραφής, ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να το θέλουν.

Ο συνολικός αριθμός των τμημάτων Α.Ε.Ι. που έχουν αντιστοιχία για το 2024-2025 είναι 317, μειωμένος σε σύγκριση με τα 327 τμήματα που υπήρχαν πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, εξετάζοντας προσεκτικά τις επιλογές τους και λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιλογή μιας σχολής που δεν προσφέρει μετεγγραφή μπορεί να επηρεάσει τα μελλοντικά τους σχέδια.

Η λίστα με τα 104 τμήματα που δεν προσφέρουν μετεγγραφή περιλαμβάνει διάφορους επιστημονικούς κλάδους και περιοχές.

Οι φοιτητές που θα επιλέξουν κάποιο από αυτά τα τμήματα θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλο πανεπιστήμιο μέσω μετεγγραφής. Για αυτό, είναι σημαντικό να εξετάσουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες πριν κάνουν την τελική τους επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο.

Η πλήρης λίστα με τα 104 τμήματα που δεν δίνουν μετεγγραφή είναι διαθέσιμη στη σχετική απόφαση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αλλά και παρακάτω, και οι υποψήφιοι καλούνται να την εξετάσουν προσεκτικά:

Διαβάστε επίσης:

Μηχανογραφικό 2024: Οι ημερομηνίες, οι κωδικοί και η προθεσμία υποβολής

Σπύρος Μιχαλούλης στο Infokids: 3 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Πανελλήνιες 2024: Σήμερα η ανακοίνωση της βαθμολογίας στα ειδικά μαθήματα

Ροή Ειδήσεων