Μηχανογραφικό 2024: Ξεκινάει σήμερα η υποβολή του – πότε θα κλείσει

Μηχανογραφικό 2024: Ξεκινάει σήμερα η υποβολή του - πότε θα κλείσει

Μηχανογραφικό 2024: Ξεκινάει σήμερα η υποβολή του – πότε θα κλείσει

Σημαντικές πληροφορίες για την υποβολή των αιτήσεων και τη λήξη της.

Σήμερα, Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024, ξεκινούν οι διαδικασίες υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για να υποβάλουν τα απαραίτητα έγγραφα με τη βοήθεια εκπαιδευτικών ή του υποδιευθυντή, καθώς και για την έκδοση ή ανανέωση των προσωπικών τους κωδικών ασφαλείας.

Η υποβολή των δελτίων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr.

Για να διευκολύνουν τη διαδικασία, τα σχολεία θα λειτουργήσουν ειδικές ημέρες κατά τον Ιούλιο εκτός της κανονικής λειτουργίας τους. Σε αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να λάβουν βοήθεια για την υποβολή των αιτήσεων και τη λύση οποιασδήποτε απορίας ή δυσκολίας που προκύπτει.

Πότε θα λήξουν οι αιτήσεις;

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2024 ξεκινούν από την Τρίτη 9-7-2024 μέχρι και την Πέμπτη 18-7-2024 και ώρα 24:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://michanografiko.it.minedu.gov.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μηχανογραφικό 2024: Δείτε τις 104 σχολές που δε δίνουν μετεγγραφή

Σπύρος Μιχαλούλης στο Infokids: 3 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Το άγχος των γονέων επηρεάζει τα παιδιά. Πώς θα το διαχειριστείτε;

Παράλληλο Μηχανογραφικό 2024: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Ροή Ειδήσεων